Контрейл ( англ. contrail), съкратено от следа от конденз, се формира, когато студеният въздух в атмосферата се смесва с топлината, създадена от ауспуха на повечето самолети. Студеният въздух е нагрят, когато се избутва през турбините. Въздухът се кондензира във водна пара, смесен със серни частици от отработените газове на двигателя, след което веднага се замразява, щом температурата на отработените газове падне под точката на оросяване.

Това позволява да бъде формирана кондензационна пътека, когато преминават различни типове самолети. Контрейлс обикновено продължават между 1 минута и 1 час.

Въпреки това, се среща едно ново явление, което е накарало много хора да се замислят, включително и аз самия. Научих се да идентифицирам контрейлс по време на полет със самолети с един двигател, в Civil Air Patrol на Военновъздушна база Маккорд, намираща се в щата Вашингтон. Имах достатъчно късмет, за да се науча да пилотирам самолет на 14-годишна възраст в строга програма, проектирана за кадети. Научих тънкостите на въздуха и се научих да пилотирам различни видове самолети. През това време обаче, нито веднъж никой не спомена за кемтрейлс.

Хората са свидетели на кемтрейлс още през Втората световна война, в опит да се използва времето срещу вражески сили. Това става след войната във Виетнам, когато такива опити са официално разсекретените по Операция Попай. Операция Попай се провежда между 1967 г. и 1972 г. като опит за използване на времето срещу Виетконг. Операцията използва 3000 самолети, които прелитат над Ho Chi Minh Trail, изпускащи частици сребърен йодид, за да образуват облаци, водещи до разширен мусонен сезон. Операцията е сметната за успешна, за разлика от войната, когато валежите са се увеличили с поне 30%. Това е бил първият път, в който Съединените щати успешно манипулират времето.

От 1960-те и 70-те години изследванията за модификация на времето са се увеличили десетократно. С въпроси, свързани с изменението на климата правителствата се опитват да „играят ролята на Бог“ в опит да контролират времето. Например; през 2009 г. в Китай, в опит да се намали сушата, се „посяват“ облаци, с цел увеличаване на валежите. Това обаче се превръща в ужасна снежна буря, която от своя страна е убила много невинни граждани.

Операция Попай и опитът в Китай са само два примера, които показват, че модификацията на времето е ужасна заплаха. Под прикритието на глобалното затопляне и промените в климата, ние сме заблуждавани, че модификацията на времето, геоинженерството и пръскането с аерозоли в атмосферата е „добро“ нещо, но в действителност това е изследователско състезание, за да се види коя световна сила може ефективно да използва времето като оръжие срещу своите врагове.

С достатъчно проучване е очевидно, че геоинженерството съществува и то струва на данъкоплатците $ 5 милиарда годишно. Най-малкото, което може да направите е да споделите тази информация с цел да допринесете за повишаване осведомеността по въпроса за вредните ефекти, а както и истинската причина зад централизирания контрол над времето.


Автор: Alden Morris

Източник: http://blogs.naturalnews.com/chemtrails-vs-contrails/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *