Кокосовият кефир е кокосова вода, която е ферментирала с кефир на зърна. Подобно на млечния кефир, и този осигурява гориво за полезните бактерии в червата. Тези добри бактерии се борят с нездравословни бактерии, както и инфекции. Те също помагат да стимулират храносмилането и имунната ви система.

Кокосовата вода е прозрачна течност, намерена в центъра на кокосовите орехи. Тя съдържа калий, въглехидрати, протеини, минерали и витамини, и е с ниско съдържание на холестерол и мазнини. За разлика от водата, кокосова вода съдържа електролити, минерали, които са от решаващо значение за функцията на клетките на организма. Важно е да се заменят електролити, когато са загубени чрез потене, повръщане, диария.

Лекува рак

Установено е, че киселото мляко може да предизвика раковите клетки в стомаха да се самоунищожат. Кокосовият кефир се счита за по-ефективен, заради неговите качества за борба с рака. Изследвания показали, че добрите бактерии в кефира имат способността да детоксикират отрови, които могат да причинят рак.

Кефирът е богат на полезни дрожди, които издирват и атакуват патогенни дрожди, като кандида. Тези дрожди спомагат за укрепването на стените на червата и изграждане на резистентност към други опасни патогени като Е.коли, чревни паразити и салмонела.

Как да направим кефир от кокосова вода

Съставки:

-1/4 чаша зърна на кефир
-6 чаши кокосова вода, прясна е най-добре, но купена от магазина кокосова вода също работи
-1/2 до 1 чаша сок (лимон, лайм, череша и мандарина)

Начин на приготвяне:

– Изсипете зърната кефир и кокосовата вода в буркан.
– Покрийте буркана с тензух и гумена лента.
– Оставете сместа да престои в продължение на 48 часа при стайна температура. Ако ферментира в топло помещение, процесът може да се ускори.
– Прецедете готовия кефир и запазете зърната за друга партида кефир.

 

Автор: Alijuina Herw

Източник: http://blogs.naturalnews.com/coconut-water-kefir-reverses-leaky-gut-improves-immune-system-prevents-cancer-make/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *