(NaturalNews)

Не е тайна, че добавяните или нездравословни захари могат да вредят на тялото. Например, големите количества захар в газираните напитки, допринасят за епидемията от затлъстяване и хвърлят нивата на кръвната захар извън баланс. Плюс това, опасните съставки в изкуствените подсладители са токсични за организма и могат да се отразят отрицателно върху психическото и физическото здраве.

Все пак, това не означава, че захарният глад не може да бъде задоволен. Всъщност, яденето на правилния вид подсладител не само има страхотен вкус, но и може да помогне извънредно на здравето.

Чистият органичен кленов сироп има много ползи за здравето.

Как кленовият сироп помага на цялостното здраве

1) Контрол на теглото

За тези, които следят за теглото си, кленовият сироп е с по-ниско съдържание на калории, отколкото меда, и е много по-безопасен от изкуствените подсладители. В действителност, не само, че изкуствените подсладители излагат организма на токсини като формалдехид и дървесни алкохоли като метанол, но проучванията показват, че въпреки предимствата им да нямат калории, те действително могат да застанат на пътя за загуба на тегло.

Изследователи казват, „Данните ясно показват, че консумацията на храна, подсладена със захарин без калории, може да доведе до по-голямо увеличение на телесното тегло и затлъстяване, отколкото консумирането на същата храна, подсладена със захар с по-високо съдържание на калории.“

2) Бори се със свободните радикали

Кленовият сироп е препълнен с антиоксиданти, витамини и минерали, които се борят с вредните свободни радикали, което от своя страна помага да се запази тялото да работи оптимално.

Университетът на Роуд Айлънд е установил, че благодарение на своите противовъзпалителни и антиоксидантни съединения, кленовият сироп може да помогне за предпазване от различни здравни състояния, вариращи от рак и остеопороза до Алцхаймер и диабет.

По-специално, кленовият сироп съдържа манган, който е особено ефективен в прогонване на свободните радикали, за да могат метаболитните функции на тялото да работят в оптимални нива. Той е известен също, че помага за възстановяване на мускулите, както и поправка на клетъчно увреждане.

3) Засилва имунната система

Нивата на цинк в кленовия сироп допринасят за запазването на високи нива на бели кръвни клетки, което е важно за избягване на настинки и някои заболявания.

Цинкът също е показан, че играе роля в репродуктивното здраве на мъжете, тъй като е важен за здравето на простатната жлеза.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×