(NaturalNews)

Детоксикацията е абсолютна необходимост в днешния замърсен свят, но кои методи са най-безопасни и най-ефективни? Ако можете да преодолеете фактора на „отвратителност“, клизмите с кафе предлагат холистичен подход за детоксикация и изцеление на цялото тяло, който е издържал изпитанието на времето. Независимо дали страдате от обикновено здравословно състояние, като случайно главоболие или дотолкова сериозно, като рак, или ако просто искате да запазите сегашното си здравословно състояние, клизмите с кафе предлагат доказани ползи за здравето, без необходимостта от токсични лекарства или операция.

Практиката на използване на терапевтично кафе по този начин датира от 1600 г. пр.н.е. Папирусът Едуин Смит (около 1600 г. пр.н.е.) и  Папирусът на Еберс (около 1550 г. пр.н.е.), два от най-ранните известни медицински текстове, разкриват, че древните египтяни са използвали клизми с кафе за прочистване на дебелото черво, насърчаване на здравословно храносмилане и облекчаване на други хронични заболявания. Днес клизмите с кафе са все още използвани за много от същите неща в натуропатичната медицина.

Като лечение на медицински проблеми, вариращи от главоболие и алергии до астма, сексуална дисфункция, трудно раждане, треска и дори обикновена настинка, клизмите с кафе са изключително ефективни. Те също така задействат производството на „главния“ хормон глутатион, за който д-р Марк Хайман, казва, че е“… най-важната молекула, от която се нуждаем, за да сме здрави и да предотвратяваме стареене, рак, сърдечни заболявания, деменция и други, и е необходим на организма за лечение на всичко от аутизъм до болестта на Алцхаймер.“ „Клизмата с кафе представлява възможно най-върховната детоксикация, дотолкова, че най-ефективните холистични лечения на рак в света, включително и тези, предлагани от Института Герсон и холистичния онколог д-р Николас Гонзалез M.D., използват обстойно клизми с кафе като част от своите лечебни протоколи“, пише Сара Поуп за The Healthy Home Economist.

Клизмите с кафе стимулират отделянето на токсични натрупвания в черния дроб и жлъчния мехур

И така, как работят? Казано по-просто, клизмите с кафе стимулират черния дроб и жлъчния мехур да изхвърлят съхраняваните токсини в тънките черва, където тези вредни вещества след това се отделят от тялото. Тъй като заобикалят храносмилателния процес, клизмите с кафе предоставят незабавна и бърза детоксикация, като в същото време помагат за прочистване на кръвта от вредните токсини.

Две кафени вещества, по-специално, кахвеол и кафестол палмитат, насърчават активността на глутатион S-трансфераза, „главният“ антиоксидант в организма, който е отговорен за неутрализиране на вредните свободни радикали. След това неутрализиране, офилинът и оброминът, две други важни вещества в кафето, помагат за премахване на тези токсични свободни радикали от тялото.

„Смята се, че кахвеол и кафестол палмитат увеличават производството на глутатион от черния дроб, майката на всички антиоксиданти, с до 700%“, съобщава The Healthy Home Economist.

Течността на самата клизма е също полезна за насърчаване на перисталтиката, серия от вълнообразни мускулни контракции в храносмилателния тракт, които движат храните от един етап на храносмилането към следващ. Този процес активира бързо отделяне на токсична жлъчка от дванадесетопръстника, последван от освобождаване от ректума.

Указания за извършване на безопасна и ефективна кафена клизма

И така, как човек да извърши клизма с кафе правилно и безопасно? Биодинамично Здраве в Солана Бийч, Калифорния, предоставя следните инструкции, както са споделени дословно от The Healthy Home Economist, с всичко с наклонен шрифт, представляващо собствените допълнения или предложения на автора:

Моля, имайте предвид, че бременните жени трябва да избягват правенето на кафени или всякакъв друг вид клизми, тъй като могат да предизвикат преждевременно раждане. Кърмещи жени и деца на възраст под пет години – деца под тази възраст изобщо не трябва да правят клизми с кафе, освен ако не ги оправдават извънредни обстоятелства под строгото ръководството на квалифициран лекар – също трябва да обмислят правенето на клизми с кафе само под ръководството на квалифициран лекар.

Необходими средства:

• Висококачествена торба или кофа за клизма;
• Органично кафе;
• Зехтин или органично кокосово масло (друг добър вариант е маслото от жожоба);
• Водороден пероксид;
• Течен сапун на Dr. Bronner (наличен онлайн или в магазините за естествени храни);
• Селектролити Selectrolytes (концентрат от електролити).

За да подготвите един литър (четири чаши) кафе, което се използва за една сесия на клизма:

1. Поставете 3 супени лъжици смляно органично кафе (това количество може да бъде намалено до 2 супени лъжици, ако човек не се бори с рак) в един литър пречистена или изворна вода. Кафето трябва да бъде органично и трябва да е с кофеин. Подгответе кафето в стъклена, керамична или от неръждаема стомана тенджера. Алуминиеви съдове не се препоръчват, тъй като алуминият може да изтича в кафето.

2. Заврете сместа и я оставете да ври за 5 минути; след това оставете да къкри покрита за още 15 минути. Прецедете сместа с помощта на фина цедка. Добавете допълнително количество пречистена или изворна вода, за да направите сместа с кафе отново един литър.

3. Кафето може да се направи в нощта преди всяка употреба. Претоплете го до телесна температура, преди използването му.

4. Поставете дебела кърпа и възглавница за главата си на пода до тоалетната. Водоустойчивите подложки са добра идея, тъй като ще защитят вашия под в случай на разлив или изтичане.

5. Окачете торбата за клизма на дръжката на шкафа, което ще позволи на торбата да виси на около 45-55 см от пода. Ако използвате кофа за клизма, поставете кофата върху стол или платформата на ваната, така че да е издигната на около 45-55 см над пода.

6. Уверете се, че тръбичката на вашата клизма или кофа е притисната преди да излеете кафето. Изсипете литърът кафе в чантата или кофата за клизма.

7. Намажете върха на тръбичката за дебелото черво със зехтин или кокосово масло.

8. Легнете на лявата си страна или гърба и поставете тръбичката бавно в дебелото черво около 15см навътре (никога повече от 45 см) в ректума. Ако тръбичката се прегъне, извадете я и опитайте отново, тъй като усукването ще блокира потока от кафе.

9. Освободете щипката, позволявайки на половин литър кафе (две чаши, което е половината от количество в чантата или кофата) да тече бавно и защипете отново. Ако кафето не тече най-вероятно тръбичката е прегънатата. Извадете тръбичката, поставете отново, и опитайте пак.

10. Обърнете се на дясната си страна. Задръжте кафето за 12-15 минути. В началото, може да бъде трудно да задържите клизмата. Това е нормално. Постепенно достигнете до 12-15 минути. Задържането на клизмата за повече от 15 минути е контрапродуктивно.

11. След 15 минути експулсирайте течността в тоалетната. Ако не изхвърлите много течност, това е просто знак, че сте дехидратирани и трябва да пиете повече вода. Д-р Лорънс Уилсън MD предлага рефлексология, ако има някакъв дискомфорт по време на този процес. Разтрийте краката си, особено рефлексните зони на дебелото черво и зоната на тънките черва. Върховете на пръстите на левия крак изглежда помагат особено за облекчаване на дискомфорт. Знайте, че дискомфортът ще премине бързо, обикновено в рамките на 5-10 минути.

12. Изчакайте около 5 минути, за да сте сигурни, че сте приключили с елиминирането и след това повторете клизмата, както е указано в стъпки 6-11 с останалото кафе.

13. След всяка употреба, почиствайте торбата или кофа за клизма и тръбичката с топла вода и сапун. Изплакнете с водороден пероксид и оставете да изсъхне.

Допълнителни съвети за успешна клизма с кафе

1. Концентратът с кафе може да се направи и съхранява в хладилник за седем дни, за ваше удобство. Заврете 1 чаша органично кафе и 1 литър пречистена или изворна вода и оставете да ври в продължение на 5 минути. След това оставете да къкри за 15 минути. Прецедете. Добавете допълнително пречистена или изворна вода, за да докарате сместа с кафе до четири чаши. Използвайте една чаша от концентрата с три чаши пречистена или изворна вода за всека сесия клизма (всяки сесия клизма се състои от две последователни клизми).

2. Допълването с допълнителни минерали, след клизмите с кафе не е необходимо, но може да бъде полезно.

3. Много рядко, но някои хора могат да се чувстват малко по-изнервени поради кофеина в кафето, въпреки че най-често клиентите намират клизмите за отпускащи и дори изпитват еуфория. Абсорбцията на кафе е много ниска, когато се прави клизма с кафе. Нервността трябва да намали след третата сесия. Ако не, направете кафето по-слабо.

4. Съхранявайте отворената торба с кафе в торбичка с цип в хладилник или фризер.

5. Имате затруднения да задържате клизмите с кафе за 12-15 минути? Това може да са пресовани изпражнения в дебелото черво. Можете да опитате следното, за да улесните нещата:

Първо направете клизма с чиста вода. Започнете с една чаша топла пречистена или изворна вода. Поемете водата и задръжте, докато не усетите желание за освобождаване. Освободете се напълно и след това направете вашите две кафени клизми.

Пиенето на две чаши топла вода с пресен лимонов сок при ставане от сън сутрин, често ще задейства задвижване на червата.

Вземете допълнителен магнезий преди лягане, като три капсули магнезиев лактат или магнезиев малат. Това ще увеличи вероятността да имате изхождане, рано сутрин. Запекът е чест симптом на хипотиреоидизъм, чернодробна конгестия и / или чревна дисбиоза. Това може да се наложи да бъде разгледано от квалифицирано медицинско лице.

6. Вземайте хлорела час преди клизма с кафе, за да максимизирате здравните ползи. Тези мощни, детоксикиращи зелени водорасли един час преди клизмата ви с кафе ще се свържат с освободените токсини на черния дроб и жлъчката на жлъчния мехур, помагайки за по-ефективно премахване на тези токсини от тялото.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan Huff

By admin

4 thoughts on “Клизми с кафе: ключът към детоксикация и здраве на цялото тяло”
  1. !!!!Как си представяте напъхване на 45 см.тръбичка???????Има грешки в статията а става въпрос за сериозни неща!!
    8. Легнете на лявата си страна или гърба и поставете тръбичката бавно в дебелото черво 15-45 см навътре (никога повече от 45 см) в ректума. Ако тръбичката се прегъне, извадете я и опитайте отново, тъй като усукването ще блокира потока от кафе. „

  2. правя клизми от доста години ,но никога не съм повтарял две в един цикъл ,пък и доктор ГЕРСОН не го препоръчва.Моля разяснете причините поради които предлагате това разделяне на по 500мг.!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *