кокосово-масло

(NaturalNews)

Кокосовите орехи, научно известни като Cocos nucifera,  получават част от името си (Коко) от испански изследователи, които си мислели, че приличат на маймунски лица. Кокосовият орех е изключително питателен и на някои острови е основната част от храната на хората.

Съдържанието им е богато на фибри и представлява отличен източник на витамини и минерали, дори се стига до там, че кокосовата палма се счита за „дървото на живота“. За щастие, дългият списък от ползи за здравето, коѝто се предава от едно поколение на друго, сега в по-голямата си част е потвърден от съвременната наука.

Кокосовите орехи се използват по целия свят за лечение на широк спектър от здравни състояния като абсцеси, астма, плешивост, бронхит, натъртвания, изгаряния, настинки, запек, кашлица, оток, дизентерия, ушебол, треска, грип, възпаление на венците, гонорея, нередовна или болезнена менструация, жълтеница, камъни в бъбреците, въшки, недохранване, гадене, обрив, краста, скорбут, кожни инфекции, болки в гърлото, подуване, сифилис, зъбобол, туберкулоза, тумори, коремен тиф, язва, стомашно неразположение, слабост и рани.

Кокосовото масло трябва да се разглежда като най-добрия избор за защита и помощ на кожата

Тъканите на кожата са склонни да се втвърдяват и губят еластичността си с напредване на възрастта, а крайният резултат е увиснала и набръчкана кожа. Свободните радикали, които са пряко свързани с този разрушителен процес, се засилват и създават верижна реакция, оставени да бродят наоколо. За щастие, е възможно тези опустошителни ефекти да се спрат и да им се противопоставим до известна степен, благодарение на много необходимата помощ на антиоксидантите. Това е мястото, където идва кокосовото масло.

Д-р Рей Пийт е уважаван биохимик, писал за антиоксидантните ефекти на кокосовото масло. Той казва, че кокосовото масло намалява необходимостта на организма ни за витамин Е и, че това е добре установен факт. Той смята, че антиоксидантните свойства на кокосовото масло играят важна пряка и непряка роля. Студено пресованото кокосово масло определено е едно от най-добрите, за да се преборим със свободните радикали, тъй като остава нерафинирано и изпълнено с основните му антиоксидантни компоненти.

Втриването на кокосово масло по бръчки и отпусната кожа може да помогне за подмладяване и укрепване на тъканите. Този метод също може да помогне да се преборите с кожни проблеми, като псориазис, дерматит и екзема.

Един от най-лесните знаци, които показват, че кожата старее е появата на кафяви, подобни на лунички петна, наречени още чернодробни петна. Тези петна са ясен знак, че свободните радикали са ускорили влошаването на липиди в кожата, оттам и името липофусцин. Окисляването на полиненаситени мазнини и протеини се счита за главната причина за стареещите петна. Тъй като клетките не могат да се отърват от този пигмент липофусцин, той се натрупва в различни клетки на организма с остаряването. Когато се развива пигментът липофусцин, той обикновено остава завинаги, но със сигурност е възможно да се предотвратят някои добавени вреди, и вероятно дори да се намалят съществуващите петна с редовно използване на кокосово масло върху кожата.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: P. Simard

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×