(NaturalNews)

Ако здравните власти настояват да добавят химикали във водата за да се спрат кариеси на зъбите, тогава трябва да се използва естествено кокосово масло, а не флуоридни химикали, въз основа на резултатите от ново проучване. Изследователи от Технологичен Институт Атлон (AIT) в Ирландия са установили, че кокосовото масло ефективно потиска развитието на вредни бактерии, които могат да причинят кухини и инфекции в устата, без да причиняват никакви вредни странични ефекти.

За тяхното проучване, екип от изследователи от училището добавят ензими към кокосово и няколко други масла, за да имитират как тези масла обикновено се обработват по време на храносмилането. След това екипът прилага смляната форма на всяко от маслата на няколко бактериални щамове, включително Стрептококус мутанс (Streptococcus Mutans), главна бактерия, произвеждаща киселина, често срещаща се в устата, и Кандида Албиканс, много проблематичен щам дрожди, които могат да причинят гъбична инфекция на устата.

Това, което открили е, че само кокосовото масло показва ясни антибактериални и антигъбични свойства при излагане на различни бактериални щамове. В действителност, модифицираното с ензими кокосово масло е установено, че се бори срещу всички видове бактериални щамове, без да задейства негативни странични ефекти, или да насърчава развитието на резистентни „супербактерии“, както правят антибиотиците.

„Включването ензимо-модифицирано кокосово масло в стоматологични продукти за устна хигиена ще бъде привлекателна алтернатива на химическите добавки (като флуор), тъй като работи при относително ниски концентрации,“ казва д-р Деймиън Брейди, водещият изследовател от Технологичния Институт Атлон, за невероятната антибактериална сила на кокосовото масло. „Също така, с увеличаването на резистентността към антибиотици, е важно да насочим вниманието си към нови начини за борба с микробна инфекция.“

Добавяйки към това, д-р Брейди отбелязва също, че храносмилателната система на човека естествено проявява антимикробна активност, поне когато се дават подходящи храни и хранителни вещества. Консумирането на повече кокосово масло, в този случай, може ефективно да повиши имунитета и осуети появата на вредни, болестотворни патогени в устата и на други места в тялото.

Кокосовото масло е много по-ефективно в борбата за предотвратяване на кариес от токсичния флуорид

Това, което е особено интересно за тези драматични констатации е, че кокосовото масло е явно показано в убедително проучване за борба с вредните бактерии и предотвратяване на кариес. Флуоридът, от друга страна, който се вкарва във водоснабдяването на някои страни за хидратиране на милиони хора, никога не е бил законно доказан за борба или предотвратяване на кариес при поглъщане.

Това ново проучване за кокосовото масло действително помага да се открие факта, че флуорирането на водата е пълна научна измама. Не само, че флуоридът никога не е доказан за предотвратяване на кариес при поглъщане, но последните проучвания показват, че всъщност флуоридът уврежда зъбите. Оказва се, че поглъщането на флуорид може да причини зъбна флуороза, както и някои други много сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план.

„Веднъж погълнати, флуорните съединения атакуват структурната цялост на нашите вътрешности“, казва Шейн Елисон, автор, химик и основател на ThePeoplesChemist.com. „Колагенът, мрежа свързваща скелетната ни система към мускулите, се разкъсва от флуорида. Ние го чувстваме като скованост на ставите, увреждане на сухожилията и болки в костите. Същият този механизъм води до покафеняване на зъбите, резултат известен като флуороза.“

Кокосовото масло, от друга страна, не само ще ви помогне да защитите вашите зъби срещу бактериално гниене, но също така ще помогне за подобряване на храносмилането и метаболизма, насърчаване на здравето на сърцето, повишаване на енергийните нива и укрепване на имунитета. Тъй като погълнатото кокосово масло се превръща в мощен боец срещу бактерии, както се вижда от изследването, „джабуренето“ на кокосово масло също може да насърчи и подобри оралното здраве чрез ензимната активност на смесването му със слюнка.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *