В САЩ 60-70 милиона души са с диагноза нарушение на храносмилането, което води до около 21,700,000 хоспитализации годишно.
Храносмилателните заболявания често са свързани с микробиом в червата. Често микробиомът се влияе от употребата на антибиотици. Ако причината не е антибиотици, то друга причина може да е, че сме изложени на търговски дезинфектанти или дезинфектанти за ръце, които са предназначени да убиват 99,9% от бактериите.

60 – 70 милиона души в САЩ са диагностицирани с храносмилателни разстройства

Червата ни са известни също като „втори мозък.“ Червата използват бактерии, за да функционират правилно и да общуват с останалата част от тялото ни. Мозъкът и червата са свързани с мрежа от неврони, химикали и хормони, които осигуряват обратна връзка. Много хора изпитват странно чувство в стомаха в моменти на стрес. Това е общуването на мозъка с червата.

Човешкото тяло разчита на здравословен баланс на бактериите за храносмилане и имунни отговори

Човешкото тяло разчита на здрав микробиом за правилното храносмилане и имунни отговори. Здравословно хранене, ограничаване на употребата на антибиотици и прием на пробиотици, могат да бъдат полезни за възстановяване и запазване на здравословен микробиом. Извън тези опции, някои хора се обръщат към етерични масла, за да помогнат за възстановяването на червата им и подобряване на тяхното здраве. Ако търсите естествени начини за управление на храносмилателни разстройства, обърнете внимание на следните смеси с етерични масла.

Пет смеси от етерични масла, които ще подобрят храносмилането

  1. Мащерка и роза: дисбаланс на чревните бактерии може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Нездравословните бактерии трябва да бъдат контролирани, а полезните бактерии да не се унищожават. Мащерка и розово масло съдържат тимол и гераниол, който може да има лек ефект върху възстановяването на правилния баланс на бактериите.
  2. Кардамон и карамфил: кардамон е част от семейството на джинджифила и осигурява защитни храносмилателни ползи с противовъзпалителни и спазмолитични ефекти. Карамфилово масло е антимикробно и ефективно при лечение на Кандида.
  3. Мента и джинджифил: тези две масла заедно, могат да помогнат в борбата с гаденето. Също е установено, че ментовото масло е ефективно за синдром на раздразнения стомах, а маслото от джинджифил защитава срещу язви.
  4. Чаено дърво и риган: чаено дърво и риган са антимикробна смес. Използването на тези масла за почистващи препарати помага в борбата с вредните микроби, като оставя здравето на червата непокътнато.
  5. Копър и естрагон: копър и естрагон се считат за храносмилателни стимуланти. Те имат успокояващи, антиспастични ефекти. Поради естрагола, намерен в тези растенията, е важно да има само локална употреба и да се избегне вътрешна употреба, тъй като естраголът е токсичен, когато се приема вътрешно. Тази смес трябва да бъде вдишвана.

Ако сте един от милионите хора, страдащи от стомашен дистрес, разгледайте вариантите за промяна на диетата и използване на масла, за да помогнете на тялото ви да създаде здравословна чревна флора.

 

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/five-essential-oil-blends-will-combat-digestive-disorders/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *