конопено-семе

(NaturalNews) Туберкулозата (TB) е заразна инфекция, предаваща се чрез въздуха и наричана през 19-ти век в Европа „бялата чума“ През 1882 г. немският лекар Робърт Кох открил Mycobacterium tuberculosis (MTB) бактерията, която причинява туберкулоза.

Световната здравна организация (СЗО) нарежда туберколозата като втората водеща причина за смърт от инфекциозно заболяване. Има 8.6 милиона нови случаи на туберкулоза през 2012 г. и 1,3 милиона смъртни случаи от туберкулоза. Също така, през 2012 г., СЗО оценява, че 450 000 души (в световен мащаб), са развили MDR-TB (мултирезистентна туберкулоза). Около 9,6% от тези случаи са били XDR-TB (екстензивно резистентна туберкулоза).

Важно е да се отбележи, че туберколозата винаги е била широко разпространена в популации, които са хронично стресирани и недохранени по някакъв начин. Например, през 19 век само обитателите на бедните квартали на града са били засегнати от туберкулоза.

Друг пример са шотландските / ирландските дребните земеделски стопани, които  гладуват, след като са били насилствено изгонени от домовете си и заточени с лодки до Северна Америка.

Един по-съвременен пример е сред тези групи от населението, които са стресирани и недохранени, със силно отслабена имунна система, както при случаите със СПИН. В тези случаи, TB често се развива като неблагоприятно, вторично усложнение.

Успехът

Херман Брехмер, студент по медицина, е бил заразен с TB и е бил посъветван от своя лекар да се премести на по-здравословен климат. Той избрал да отиде за продължителен престой в Хималаите, където продължава обучението си и излекува туберколозата си. През 1854 г. той създава зашеметяваща докторска дисертация на тема „Туберкулозата е заболяване, което е лечимо.“

В рамките на същата година той създава първия TB санаториум сред планинския климат на Горберсдорф, Германия. Неговото лечение се състои от много свеж въздух, слънчева светлина, диета, богата на хранителни вещества, неизморителни упражнения и сурово, прясно мляко. Лечението на Брехмер било широко приветствано като перфектното лечението и в действителност се превръща в проект за санаториуми по целия свят.

Конопените семена лекуват TB

През 1955 г. изследване за туберкулоза в Чехословакия обявява, че конопеното семе е единствената храна, която може да лекува туберкулоза. След 30 години изследвания, те открили, че високо протеинова диета е необходима за успешно лечение на туберкулозата.

Намерения в конопеното семе протеин, едестин, се счита за най-близък до човешкия глобулин. Той е лесно смилаем и се смята за най-подходящия протеин за лечение на туберкулоза. В доклад от клиничнатата им работа:

Децата дойдоха при нас в състояние на повече или по-малко недохранване. Туберкулозата (първична и вторична) бе потвърдена и проверена от страна на лекаря в Прага, от когото получихме децата. Децата не са използвали никакви други лекарства, с изключение на колоиден екстракт от конопено семе. EDEZYM, което е описано в част IV. Три пъти на ден децата получаваха супена лъжица Edezym, винаги четвърт час преди хранене (без напитки), а след това витамин В1 и витамин C. Без съмнение лечението е ефективно. При всички случаи, без никакви други процедури, лекарства или лечение, обикновено в рамките на кратък период от време, излекуване на болести на белите дробове или жлези е налице.“

През 1941 г. изследовател пише статия в списание „Наука“ относно потискането на конопено семе, тъй като то съдържа перфектния протеин едестин, помагащ за изцеление.

През първата половина на 1900 г., още преди прилагането на ваксини или антибиотици, смъртните случаи на заразни заболявания са намалели с над 90%, включително и смъртността от туберкулоза, пневмония, бронхит, грип и магарешка кашлица.

Може да прочетете доказателства на английски тук  или тук.

„Лекарят не трябва да лекува болестта, а пациентът, който страда от нея.“ (Маймонид)

 

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Paul Fassa

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×