(NaturalNews)

Инсултът е опустошителен медицински случай, който засяга повече от 800,000 американци всяка година и убива почти 150,000. Заедно със сърдечно-съдовите заболявания, много хора продължават да смятат, че съдовите заболявания са нормална част от процеса на стареене и приемат статистиката за смъртност за нормална. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Артериалната ригидност и натрупването на плаки в артериите около сърцето, шията и мозъка са резултат на излишък от консумация на рафинирани въглехидрати и пшеница, липса на физическа активност, стрес и пушене. За щастие, има множество естествени храни и хранителни вещества, които могат да подпомогнат поддържането на здравословен начин на живот и да помогнат за понижаване на риска от поява на животопроменящ смъртоносен удар.

Група от изследователи от Националния Церебрален и Сърдечно-Съдов Център в Япония са публикували резултатите от важното изследване в Списание на Американската Сърдечна Асоциация Удар, което обяснява как пиенето на зелен чай редовно се свързва с драстично намален риск от инсулт. Водещият автор на проучването, д-р Йошихиро Кокубо коментира: „Редовното пиене на зелен чай дневно е от полза за предотвратяване на инсулт … ако не можете лесно да подобрите начина си на живот, опитайте се да предотвратите удар като пиете зелен чай всеки ден.“

Зеленият чай доставя мощна доза от антиоксидантни катехини за намаляне риска от инсулт

За провеждане на проучването, учените наблюдават пиенето на зелен чай на общо 83,269 възрастни японци, на възраст между 45 и 74 години, в продължение на средно 13 години, за да видят дали има някакъв ефект върху сърдечно-съдовото здраве. В първото по рода си голямо проучване в такъв мащаб, извършено до момента, изследователите са прегледали медицинската документация на всички участници и регулират фактори като възраст, пол, начин на хранене, тютюнопушене и тегло. Те установили, че правенето на малки, но положителни промени в начина на живот, като например добавяне на зелен чай в ежедневната диета, може да намали риска от инсулт с до 30 на сто.

Подробно описвайки резултатите от тяхното изследване, учените открили, че пиенето на 2-4 чаши зелен чай всеки ден понижава риска от хеморагичен инсулт с 32 процента. Екипът също така изследва ефекта от пиенето на кафе и е установено, че напитката може да доведе до резултати, подобни на тези, открити в потреблението на зелен чай. Много, мислещи за здравето си хора, избягват кафето, заради силното преработване на зърната и повишени нива на хомоцистеин, кръвно налягане и липиди в кръвта.

Изследователите заключават, че зеленият чай осигурява здравословна доза катехини, които са силни антиоксиданти и упражняват противовъзпалителни свойства, които помагат за по-нисък риск от инсулт. Кафето съдържа хлорогенова киселина, която помага за модулиране нивата на кръвната захар за подобряване на сърдечно-съдовото здраве. Добавки с екстракт от зелени кафени зърна предоставят хлорогенова киселина, без страничните ефекти  от консумацията на кафе. Намалете риска от инсулт чрез пиене до четири чаши прясно сварен, органичен зелен чай всеки ден.

Източник: http://www.naturalnews.com/040701_green_tea_stroke_risk_protective_effects.html#ixzz2VxxdNCHi

Автор: John Phillip

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×