(NaturalNews)

Чудили ли сте се някога какво е действителното съдържание на вода в някои популярни напитки? Кафето е някъде около 98-99 % вода. Газираните напитки са около 90 до 95% вода. Виното обикновено варира от 80 до 85 процента вода. Светлата бира е близо 90-94% вода. Чаят е приблизително 98% вода. На базата на тези цифри, не е никаква изненада, че средният човек днес има тенденция да мисли, че задоводолява ежедневната си доза вода, която е от решаващо значение за организма. Приемът на 8 до 10 чаши вода, което често се проповядва изглежда доста лесно да се постигне като се има предвид съдържанието на вода в напитки като тези. Колко кафе или газирани напитки се изразходват в офиса всеки ден? Ами след работа бира или вино? И когато сигналът за жажда призовава отново, взимането на още една газирана напитка изглежда, че задоволява това желание, поне така изглежда.

Какъв е проблемът тогава? Става въпрос за възприятие. Хората приемат, че тъй като храните и напитките като цяло включват някакъв процент вода в състава си, че това замества консумирането на чиста неподправена H2O. Не е необичайно да се чуе „Моята газирана напитка е най-вече вода, изпивам няколко кутийки, така че получавам достатъчно вода всеки ден.“ Широко известно е, че когато тялото изпраща сигнал на жажда, вече се счита за дехидратирано. Много пъти, хората бъркат чувството за жажда с чувството за глад, и като резултат, тялото остава в състояние на непрекъсната дехидратация.

Алкохолът и съдържащите кофеин напитки изчерпват течностите от тялото

Напитки като кафе, газирани напитки и чай също обикновено съдържат кофеин. Кофеинът е доста добре известен като диуретик, който издърпва водата от тъканите на тялото и я изпраща „експресно“ през и извън тялото, продължавайки хроничната дехидратация тялото. Алкохолът също има качеството на диуретик, така че консумирането на бира и вино, макар, че са течности, ще постигне същия ефект като дехидратиране от безалкохолни напитки.

Средно човек губи около 2 литра и половина вода дневно. Така ползите за здравето на човек от консумиране на чиста вода дневно е безкрайна. Ето само някои ползи:

1. Водата създава безгранична енергия в тялото (изхвърлете енергийните напитки).
2. Водата е превозното средство, с което всички хранителни вещества се транспортират в тялото.
3. Водата превозва отпадъците към черния дроб и бъбреците за отделяне.
4. Водата е чудесна за предотвратяване на запек.
5. Вода работи по-добре, отколкото лосион за тяло и бебешко олио за смазване на кожата.
6. Водата помага за предотвратяване на предменструален синдром и някои нормални менструални болки.
7. Водата може да намали желанието за ядене и следователно намалява прекомерното хранене.
8. Водата улавя токсични отлагания в тялото и ги прочиства.
9. Водата помага да се поддържа нормално желание за секс.
10. Водата работи, за поддържне на тялото младо, кожата еластична и изострен ум.

Тялото просто не може да оцелее без постоянна доставка на чиста вода. Много здравословни проблеми могат да бъдат облекчени с правенето на една проста промяна в живота ви. Пийте вода.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Wendy Merrill

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×