Зъболекар-пациент

(NaturalNews) Както се оказва, освен че са изключително неприятни, кореновите канали може действително да представляват значителен риск за здравето. Д-р Уестън Прайс е един от първите изследователи, който забелязва връзка между неприятната стоматологична процедура и заболявания, но днес много лекари смятат, че кореновите канали имат способността да влияят негативно на имунната система и общото здраве на тялото.

Едно от основните притеснения относно кореновите канали е рискът от вторична инфекция. Използва се химически разтвор за прочистване на областта от всички останали бактерии, но винаги остава потенциал  останали бактерии да предизвикат по-нататъшна инфекция. Едно ключово погрешно схващане е, че вредните микроби и други организми са само във венците, и че лесно могат да бъдат премахнати с дезинфекциращи средства. Все пак, има милиони микроскопични каналчета под повърхността, и е малко вероятно да бъдат напълно почистени.

Проучванията показват, че до 50 процента от бактериите оцеляват невредими след като са били третирани с натриев хипохлорид, чест дезинфектант. Това предполага, че вторична инфекция след коренов канал не би била необичайна. И след като един зъб е запечатан, анаеробните бактерии могат да продължат да се развиват.

The Truth About Cancer съобщава, че проучване, водено от д-р Стюарт Нунали, DDS, MS, включва следване на резултатите на пациенти, които са имали коренови канали, и резултатите са шокиращи. В рамките на три години всеки един от 87-те пациенти, включени в проучването, отчита значителен спад в общото здравословно състояние след процедурата коренов канал.

Кореновите канали са временно решение за това, което често се превръща в хроничен проблем. След първоначалното лечение, всичко изглежда добре. Можете да ядете отново; зъбът не ви боли; всичко е отново добре. Въпреки това, лекуваните с коренови канали зъби са склонни да стават хронично инфектирани. Освен това, тъй като повечето от нерва – ако не целият – се отстранява, не се чувства болка. Това оставя патогените свободни да се размножават и произвеждат токсини, които могат да се разпространяват в целия организъм. Не е останало много от лекувания с коренов канал зъб, което означава, че в допълнение към това да не се чувства никаква болка, няма начин това, което е останало от зъба да може да се защити; това, което е останало от зъба ще бъде изключително уязвимо към патогени. Тези патогени може след това да се движат от зъба, в кръвния поток и в тялото – предизвикайки хаос навсякъде, където могат да отидат.

Токсини и патогени са основната причина за болест и дегенерация. Поради оксидативния си характер, тези вредни микроорганизми и вещества изчерпват антиоксидантните доставки на организма. Това проправя пътя за установяването на болест.

Д-р Йозеф Иселс, световноизвестен специалист по ракови заболявания, дори изисква от пациентите му с рак да извадят зъбите си, които са с отстранени корени. В действителност, премахването на тези мъртви зъби е неразделна част от неговия протокол на лечение. Д-р Иселс обсъжда в книгата си, Рак: второ мнение (Cancer: A Second Opinion), как започва да смята, че мъртвите зъби, лекувани с коренови канали подбуждат заболяване. Той посочва, че в течение на 40 години практика той е третирал над 16000 пациенти с рак. Той съобщава, че над 90 процента от тях са имали между два и 10 мъртви зъби, които са били лекувани чрез коренови канали. Д-р Иселс силно вярва, че когато мъртвите зъби са оставени в устата ви, те служат само за генериране на големи количества  вредни токсини, които са в състояние да причинят рак и други заболявания.

Поддържането на зъбите ви здрави е най-добрият начин да се предотврати заболяване. Естествените методи за почистване на зъби, като например жабурене с олио могат да спомогнат за насърчаване  здравето на устната кухина с лекота, давайки ви общо спокойствие.
Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Vicki Batts

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×