Една от най-изтощителните болки сред безбройните физически заболявания е разстройството на стомаха. Когато имате стомашна болка, особено тази, причинена от лошо храносмилане или неправилно движение на червата, цялото ви тяло може да се почувства слабо и летаргично, а общото ви настроение също може да бъде засегнато.

Предписването на болкоуспокояващи може да е ефективно за облекчаване на болките в стомаха, но има естествени средства, за които е доказано, че осигуряват същия ефект. Най-доброто от всичко е, че тези естествени лекарства не идват с потенциални неблагоприятни странични ефекти, които съпътстват болкоуспокояващите медикаменти. Две от най-забележителните лекарства за стомашна болка са коренът от джинджифил и кокосовата вода.

Успокояване на стомашна болка с корен от джинджифил

Джинджифилът е бил използван за голямо разнообразие от медицински цели, поради мощните му противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които го правят много ефективен по отношение на проблеми, свързани със стомаха, като лошо храносмилане, гадене и хиперактивност.

Според HomeRemediesForLife.com, яденето на парче пресен, варен или захаросан джинджифил ще направи този трик.

Подгответе джинджифила за мощно лекарство за стомаха, като изпълните следните стъпки:

 • Пресен джинджифил
  Нарежете пресния джинджифил на малки филийки и поръсете малко сол върху тях.
  Дъвчете го колкото е възможно по-често през целия ден или го добавете към храната си.
 • Настърган джинджифил
  Смесете една чаена лъжичка прясно настърган джинджифил с една чаена лъжичка лимонов сок.
  Яжте това два пъти на ден, винаги след хранене, за облекчаване на стомашната болка.
 • Сок от джинджифил
  Със сокоизстисквачка извлечете сока.
  Добавете малко захар към екстрахирания сок и разбъркайте добре заедно с чаша топла вода.
  Пийте това за облекчаване на стомашната болка.
 • Джинджифил с гхи
  Смесете една чаена лъжичка сок от джинджифил с половин чаена лъжичка гхи (пречистено масло).
  Разбъркайте добре и консумирайте редовно, за да успокоите стомашната болка.

За стомашен газ и спазми, можете да добавите една чаена лъжичка сок от джинджифил и черен пипер на прах към сок от лайм. Чай от джинджифил също е ефективна напитка за облекчаване на стомашен газ и болка.

Редовното приемане на джинджифил под всякаква форма може да помогне много за облекчаване и дори за лечение на стомашни проблеми, но имайте предвид, че джинджифилът не трябва да се дава на деца на възраст под две години, а бременните жени могат да приемат само един грам джинджифил на ден.

Кокосова вода за стомашни проблеми

Кокосовата вода е не само освежаваща напитка, но и подобрител на здравето. Възпалението на стомашната лигавица е основната причина за някои видове стомашни болки. Възпалението на стомашната лигавица може да доведе до симптоми като гадене, подуване на корема и загуба на апетит. Кокосовата вода може да успокои стомаха благодарение на изобилието на вещество, наречено танин, което намалява възпалението.

Танините в кокосовата вода също имат антибактериални свойства, които работят добре срещу стомашни проблеми, причинени от бактериална инфекция или стомашен грип. В допълнение, кокосовата вода съдържа лауринова киселина, която тялото превръща в монолаурин, съединение с антимикробна активност.

Кокосовата вода съдържа разтворими фибри, които помагат да се регулират движенията на червата. В случай на диария, която бързо може да дехидратира тялото ви, кокосовата вода е много ефективна за рехидратация за нула време.

Възпалението в стомашната лигавица може да причини друго здравно състояние, известно като пептична язва.

Автор: Janine Acero

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×