(NaturalNews)

Куркумата има много фенове сред тези, които се наслаждават на традиционна индийска храна, но и нарастващ брой сред пациентите с рак. Подправката е била използвана в продължение на стотици години в Южна Азия, заради своите мощни противовъзпалителни, антибактериални и антивирусни свойства.Поради тези си качества се осигурява по-многостранен подход за лечение на заболявания. Съвременни изследователи се опитват да разберат дали куркумата може да се използва, за да защити хората срещу враг, който сега отговаря за повече от една шеста от всички смъртни случаи в целия свят.

Ровене из хилядолетната аптечката за нови номера

Интересът към противораковия потенциал на куркумата предизвиква все по-голям поток от изследвания през последните няколко години, гледайки към нейните ефекти в защитата на организма от инфекции, рак, деменция, акне, и дълъг списък от 560 други заболявания. Нейното най-голямо въздействие е налице, когато може да се прилага директно, за кожата или храносмилателния тракт.

Ядене за гладуване на рака

Предишни изследвания показват, че когато се използва куркума, ефикасността на химиотерапията за унищожаване на раковите клетки се увеличава драстично. Повечето изследвания за ракови заболявания са направени с използване на плъхове, по етични причини, но за една година са били активни над 60 клинични изпитвания за ефекта на куркума за много заболявания. Дори и без лечение с химиотерапия, куркумата е показала, че не позволява достъпа на туморната тъкан до съдовата система, като спира растежа на епителната тъкан. Туморите гладуват без кръв, кислород и хранителни вещества.

Умножаване, не добавяне на лечения

Изследователи са започнали проучване, за да се изследва влиянието, което може да има подправката върху прогнозата на пациенти с напреднал рак на дебелото черво. Те разследват допълнително констатацията, че куркумата може да помогне за по-агресивно унищожаване на раковите клетки с химиотерапия. Един от химикалите, към които се насочват, куркумина, изглежда повишава чувствителността на раковите клетки към химиотерапията.

В случаите на рак на червата, след като ракът се е разпространил в други части на тялото, значителен брой от пациентите не реагират на химиотерапията. Химиотерапията не е положително за здравето лечение и поставя тялото на огневата линия, но когато тялото вече е в смъртна опасност, цената става такава, че много хора са склонни да я приемат. Въпреки това, тъй като химиотерапията се отразява по същия начин както върху раковите , така и върху здравите клетки, отрицателният ефект (повръщане, слабост, умора) се отразява и значително ограничава броя на леченията, които пациентът може да издържи. Използването на куркума може да помогне на хората да се възползват максимално от въздействието с всяко третиране, като подобрява шансовете им за оцеляване и потенциално ограничава необходимостта от възможно най-много серии на химиотерапия.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

Превод от английски на български

By admin

4 thoughts on “Куркумата кара туморите да гладуват, увеличава ефективността на химиотерапията”
  1. Az bez kurkuma i kanela ne ostavam nikoga v kqshti.Kurkumata slagam v chai s bilki,koito piem 2 na den.Rezultatite sa neveroiatni!

Напиши коментар

Добави обява

×
×