(NaturalNews)

Депресивните разстройства засягат милиони хора всяка година. Те могат да повредят семейни отношения, влияят на работата или постиженията в училище и също могат да бъдат рисков фактор за физически здравословни проблеми. В днешно време има много достъпни лекарства, отпускани с рецепта, и макар със сигурност да има подобрение спрямо първото поколение антидепресанти, те все още носят със себе си множество странични ефекти, които много хора биха искали да избегнат.

В природата, обаче, съществуват естествени възможности за подпомагане лечението на депресия, особено ако тя е лека до умерена. Балансирана диета, почивка, редовни физически упражнения и управление на стреса, са все неща, които могат да помогнат за това състояние. И все повече изследователи установяват, че депресията реагира към лечение с естествени добавки, като куркумин, активната съставка в куркумата.

Ново повратно проучване

Повратно проучване на куркумина и въздействието му върху депресията, обаче може да даде нова надежда и подобрено качество на живот на тези, които страдат от това заболяване. Новото важно изследване заключава, че куркуминът е толкова ефективен, колкото Прозак (Prozac) при лечение на депресивни разстройства, но  липсват каквито и да било сериозни странични ефекти и се понася добре от пациентите във всички сфери. Това би могло да е доста тежък удар върху фармацевтичната индустрия, която прави невероятните $12 милиарда годишно от продажбата на антидепресанти, които носят нежелани странични ефекти, и които просто не работят за много пациенти.

Това изследване има тежест, защото е било рандомизирано и контролирано, а също така дава надежда, че естествените терапии ще бъдат реален вариант за това заболяване. Изследователите смятат, че ефективността на куркумина произтича от факта, че той може да инхибира моноамин оксидаза, ензим, който е свързан с депресия, ако се намира във високи нива в мозъка. Той може също да помогне, като в същото време повишава нивата на серотонин и допамин в мозъка, което може да доведе до чувство на спокойствие и благополучие. Комбинацията от това е мощна и хората в това проучване са докладвали, че с редовна употреба на куркумин, значително намаляват техните емоционални симптоми.

Ефикасно облекчение без странични ефекти

Способността на тази много често срещана златна подправка в индийски кърита и други ястия, за ограничаване на депресия и действие върху допаминовите и серотонинови нива, наистина изглежда, че е в състояние да лекува естествено и ефективно симптомите на депресивни състояния.

Едно от най-добрите неща за куркумина е, че към днешна дата не е показал отрицателни странични ефекти. За съжаление, същото не може да се каже за антидепресантите с рецепта, които могат да носят със себе си проблеми, като нарушения на съня, увеличаване на тревожността и дори сериозни проблеми като шизофренично поведение. Не е чудно, че с проблеми като тези, все повече пациенти търсят естествено облекчение.

Така че, ако имате проблем с някаква форма на депресивно разстройство, то можете да се консултирате с натуропат или билкар и да обсъдите възможността за използване на куркума или допълване с куркумин за подпомагане лечението на това състояние. Това проучване със сигурност показва, че има естествени алтернативи на разположение за тези, които искат да лекуват депресията, без да страдат от страничните ефекти на традиционните лекарства с рецепта.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *