(NaturalNews)

Много е вероятно в света  да няма друга по-проучвана единична билка от куркумата и нейния куркумин. Куркуминът е активната съставка на подправката за храна куркума, която често е използвана, най-вече в къри, в продължение на векове в Азия.

Едно скорошно проучване в Индия изглежда, че го дава като лекарство при увреждане на мозъка на хронично тежки потребители на алкохол. Не само, че би трябвало да е защита за алкохолици, но може би куркуминът от куркумата ще осигури възстановяване на мозъчни увреждания след период на тежка консумация на алкохол.

Какъвто и да е начинът, по който се използва, това проучване служи като още един знак, че тази проста, евтина билкова подправка предоставя мощна противовъзпалителна клетъчна защита във всички участъци на тялото.

Индийското проучване

Проучването „Защитен ефект на куркумин срещу хронични алкохол-индуцирани когнитивни дефицити и невровъзпаление при мозъка на възрастни плъхове“  е проведено в Индия в Панджабски Университетски Институт по Фармацевтични Науки и завършва през Април 2013.

Основно те имат куп пияни плъхове, наблюдават техните дисфункционални поведения при заплетени условия на изпитване и измерват различни аспекти на неврологичната им биохимия. След това им дават куркумин, активната съставка на куркума, и наблюдават разликата.

Активистите за правата на животните обикновено се фокусират върху спасяването на кучета и зайци от подземни лабораторни научни експерименти. Но цялостното обществено отношение към плъховете и мишките като окаяни болесто-носители, съхраняващи храна-нашественици, ги освобождава от много хуманитарната дейност.

Лабораторни плъхове и мишки са били развъждани специално за  изследвания за повече от 100 години, тъй като техните биологични реакции към химически вещества са подобни на хората, те създават нови поколения бързо и често с генетична последователност, и са лесни за отглеждане, без да заемат много място.

След 10 седмици на дозиране с етанол, 10 седмици лечение с куркумин решават всички биохимични, поведенчески и молекулни изменения, които са получени от хроничния прием на етанол.

Изглежда, че би имало достатъчен брой пияници, които  да работят като доброволци за този процес, но това може би щеше да е по-скъпо и трудно. Те вероятно щяха да откажат да спрат да пият достатъчно дълго, за да покаже резултати куркумина.

Други причини, освен напиването, да използвате куркума / куркумин

Противораковите качества на Куркума / куркумин  изненадващо впечатляват повече от един път изследователи в бастиона на рака, M.D Раков Център Андерсон в Хюстън, Тексас.

През 2008 г. изследователи по ендокринология в Диабетен Център Наоми Бери в Колумбийския Университет установили, че куркуминът обръща много от възпалителните и метаболитни проблеми в миши модели на диабет тип 2. Мишките са експлоатирани отново.

Има много научни изследвания, показващи как куркуминът е ефективен при облекчаване на ревматоиден артрит и други възпалителни състояния, дори и с хора! Пенсионираният неврохирург д-р Ръсел Блейлок изброява куркумина като едно от нещата за използване за предотвратяване на неврологично увреждане от ваксинация.

Тъй като куркумата е изключително евтина и токсичното натоварване на куркумина е недостижимо за повечето, би било разумно да се използва или хранителната форма или екстракт от куркумин на регулярна основа. Жените трябва да избягват куркума / куркумин, докато са бременни.

Полезното качество на куркумина има трудности с преминаването през стомаха и тънките черва, където може да се абсорбира в кръвния поток. Но смесването на куркума със здравословни мазнини или мазнини като мляко и кокосово масло, добавяйки черен пипер, и загряване на сместа е решение за усвояване.

Ако сте прекалено заети да си правите смес, за малко пари ще си осигурите капсули куркумин. Но те трябва да бъдат с ентерално покритие за защита на куркумина от стомашните киселини, и също трябва да съдържат и пиперин или биопирин, активната съставка на черния пипер, която помага за абсорбцията на хранителни вещества.

Източник: http://www.naturalnews.com/040735_alcoholism_turmeric_brain_damage.html#ixzz2X5uzbMex

Автор: PF Louis

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *