(NaturalNews)

Хората се приближават към факта, че пробиотиците са основно изискване за водене на здравословен начин на живот. С над 100 трилиона бактерии в организма, правилното равновесие на тези бактерии е от първостепенно значение за доброто здраве. Но кой е най-превъзходният източник на пробиотици и колко по-добър е от най-популярната форма от пробиотици, вземани днес?

Кисело зеле: царят на пробиотиците

Тази планета е благословена с дар, който може да лекува всички видове заболявания, създадени в резултат на токсини и недохранване. Разбирането, как да се използват правилно тези храни е жизнено важна част от един цялостен план за начин на живот, както и кои от тях да се използват за решаване на най-засягащите здравни проблеми днес.

Ако имаше един здравословен проблем, който изисква сериозно внимание точно сега, той би бил повредена храносмилателна система. „Вратата към здравето“ е сериозно малтретирана чрез антибиотици, лекарства с рецепта, прием на тежки метали, преработени храни и липса на свежи, биологични продукти, съдържащи полезни ензими и пробиотици.

Това е мястото, където триумфира киселото зеле, царят на пробиотиците. Благодарение на хранителното и приятелско за храносмилането съдържание, вероятно това е най-важното нещо, което човек може да прави за здравето си на ежедневна база.

Някои от хранителните ползи на киселото зеле включват:

• Витамин В1, В6, B9, C и K;
• Манган, калций, калий, магнезий, фосфор и желязо;
• Чудесен източник на диетични фибри;
• Отличен източник на антиоксиданти и фитонутриенти;
• Богат на индол-3-карбинол (известен борец с рака и отстраняващ токсините).

Най-важното е, че киселото зеле е най-добрият източник на ЖИВИ пробиотици и ензими и благодарение на предварително смляното състояние, предизвикано от процеса на ферментация, тези хранителни вещества са силно усвоими за организма.

Кисело зеле срещу пробиотични капсули

Правенето на кисело зеле е процес от векове, създаващ профил на вкус, който се счита за непривлекателен от много хора. Киселите характеристики са забележимо по-различни от зависимостта към захарта, към която е свикнало обществото и като резултат много хора са избрали пробиотични капсули, за да получат най-добрите бактерии, без да се налага да поемат това, което обикновено е отбягвана храна.

За съжаление двата формата са несравними и нови изследвания потвърждават това.

Порция от 100-170 грама домашно кисело зеле, анализирано наскоро в лаборатория е показало, че съдържа буквално 10 трилиона бактерии! За да се добие перспектива, 56 грама сурово домашно кисело зеле има повече пробиотици, отколкото шишенце със 100 пробиотични капсули. Погледнато по друг начин, 2 чаши кисело зеле се равняват на осем шишенца с пробиотици! Дори една от най-популярните и мощни марки на пробиотици осигурява „само“ 50 милиарда активни бактерии в шишенце.

Към днешна дата, проучвания са правени само на количеството, с текущ анализ, който сега се фокусира върху различните видове бактерии, съществуващи в  киселото зеле.

Като се има предвид колко голямо откритие е това за здравето ни, имайте предвид, че с всяка хапка сурово домашно кисело зеле консумирате трилиони полезни микроби, които убиват патогени в червата и възстановяват полезната флора, основни фактори за добро здраве на храносмилателната система. Това е лесно и едно от най-добрите и прости неща, които могат да се направят за цялостното здраве.

Важно е също да се отбележи, че киселото зеле, направено у дома, засега е най-предпочитаният метод за брой на живи пробиотични бактерии. Това се дължи главно на факта, че обикновено е сурово (не пастьоризирано), което значително увеличава броя от пробиотици.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

By admin

One thought on “Лабораторни резултати разкриват този наистина недостижим източник на пробиотици”

Напиши коментар

Добави обява

×
×