В допълнение към нарастващата епидемия на антибиотична резистентност, е дългогодишната практика сред конвенционалните лекари да предписват антибиотици за остър бронхит, вирусно заболяване, което дори не реагира на лекарствата. Ново проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA), показва, че лекарите рутинно предписват антибиотици за остър бронхит до 80 процента от времето, въпреки че този процент трябва да бъде нула, въз основа на науката.

Според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), острият бронхит е почти винаги причинен от вирус, а не от бактерии. Както се вижда от името му, класът лекарства, известни като антибиотици, е насочен единствено към бактериите, които по невнимание убиват полезни бактерии в процеса. В резултат на това, пациентите с бронхит, които получават лекарството, не само нямат никаква полза за здравето, но също така могат да бъдат увредени в процеса.

За тяхното проучване, М. Л. Барнет, М.Д., и неговите колеги от Brigham и Болницата на жените в Бостън оцениха група от възрастни от 18 до 64 години. Всеки от засегнатите лица е посещавал общопрактикуващ лекар, клиника по обща медицина или спешно отделение между 1996 и 2010 г. за диагностициране на остър бронхит. Пациентите, които също са приети за други състояния, като хронично белодробно заболяване и рак, са изключени, за да се получат най-точни резултати.

Като част от оценката са включени 3 153 посещения в болница, което разкрива шокиращ брой антибиотични рецепти. Общата честота на предписване, според данните, е 71%, а този процент действително се е увеличил по време на периода на проучването. Предписанията за един вид антибиотик, Макролид, скочили от 25% от посещенията между 1996 и 1998 г. на 41% между 2008 и 2010 г. Други антибиотици били предписани при 35% от посещенията.

CDC е казвал на лекарите повече от десетилетие да спрат да предписват антибиотици за бронхит, но без резултат

CDC предупреждава лекарите да престанат да предписват антибиотици за остър бронхит за повече от 15 години, но все пак по-голямата част от тях все още макар и погрешно го правят, вероятно по навик. В резултат на това антибиотичната резистентност към състояния, които иначе биха отговорили на лечението, само се е влошила, създавайки епидемия от „супербъгове„.

„Избягването на прекомерната употреба на антибиотици при остър бронхит трябва да бъде показно за качествено здравеопазване“, пишат авторите в доклада. „Лекарите, здравните системи, платците и пациентите трябва да си сътрудничат, за да създадат по-голяма отчетност и да намалят прекомерната употреба на антибиотици.“

Думата прекомерна, обаче, е технически неточна по отношение на острия бронхит. Данните от CDC показват, че антибиотиците за остър бронхит трябва да са нулеви, тъй като вирусите не се засягат от антибиотици. Ако агенцията вършеше работата си правилно, тя щеше да се опита да обяви изцяло забрана на предписването на антибиотици за вирусни състояния.

„Имате вирусна инфекция, за която антибиотиците няма да помогнат, и поставяте химикал в тялото си, който има истински шанс да ви нарани“, казва д-р Джефри А. Линдър, друг от авторите на проучването. , както е цитирано от CNN. „Хората могат да имат инфекции, които са по-трудни за лечение, тъй като днес използваме антибиотици.“

Предварителен преглед на проучването можете да видите тук: http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1872806

Автор: Ethan A. Huff

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×