(NaturalNews)

Контролирането на холестерола е много неразбран въпрос в днешната медицина. Това, което по-голямата част от населението изглежда не разбира е, че холестеролът е изключително важен компонент за поддържане  здравето на много различни нива.

Хората в днешно време се страхуват от нивата си на холестерол дотолкова, че са готови да поемат много опасни статини лекарства за по-добро „управление“ на ситуацията.

За съжаление, тези видове лекаства са далеч не безопасни, и трябва да се разглеждат в съвсем различна светлина, ако обществото, като цяло, иска да се пробуди и да стане отново здраво.

Проучване показва реалните странични ефекти на статините лекарства

В едно изследване, което бе публикувано наскоро в Списание на Американската Медицинска Асоциация, изследователите проверяват дали употребата на статини може да бъде свързана с нежелани ефекти.

Проучването

Участниците са разделени на две групи:

1. Потребители на статини (приемали статини за най-малко 90-дни).

2. Не-потребители (никога не са приемали статини по време на курса на изследването).

Общо 46,249 лица били включени в наблюдението (13,626 потребители на статини и 32,623 не ги ползват). Доказателствата в това проучване показват, че здравословни проблеми, свързани с мускулно-скелетните заболявания, артропатии, наранявания и болка, са по-чести сред потребителите на статини, отколкото сред не-потребители.

Други изследвания посочват, че същите тези видове лекарства  имат способността да предизвикат условия, свързани с проблеми като загуба на паметта.

Факти за статините

• Липитор (Lipitor), широко използвано лекарство с нарастващи рекордни продажби от около 130 милиарда долара.

• През 2011 г. повече от 20 милиона американци са приемали статини лекарства.

• Статините се теоретизират, че причиняват рак в някои случаи, както предполагат проучвания.

• Статините лекарства всъщност могат да ускорят болест на сърцето, вместо да я лекуват.

Важната роля на холестерола

Холестеролът е отговорен за много неща (физически казано) и това е, което повечето от населението има проблем да разбере.

На първо място, холестеролът се намира във всяка клетка на човешкото тяло. Той е изключително важен по отношение на неврологичната дейност, хормони, и общата клетъчна поддръжка.

Когато лекарствата навлизат в пациентите, търсещи по-добър контрол на числата на холестерола, често пъти, един така наречен „проблем“, може да се размени с много други.

Разбира се, че трябва да се наблюдава, особено ако човек води традиционно съществуване, но е необходимо по-голямо разбиране за повишаване знанието на обществеността по целия този въпрос.

С други думи, с вземането на едно хапче и продължаване воденето на токсичен начин на живот, не очаквате нещата да се променят.

Наистина няма „добър“ или „лош“ холестерол

LDL и HDL служат за „липопротеини с ниска плътност“ и „липопротеини с висока плътност.“ Повечето хора (и лекари) често обсъждат тези термини, като че те са различни видове холестерол, но това просто не е така.

Тези липопротеини по същество са „носители“ за холестерол в кръвта – мислете за тях като превозни средства, които съответно го транспортират в организма.

Всеки тип липопротеин има цел, така че очевидно един здравословен баланс е за предпочитане, но лекарствата не са отговор на този проблем.

Заключение за холестерола?

Нуждаем се от него и възпрепятстването естествения поток на тялото на холестерол не е добре.

Човек трябва да се зачуди защо сърдечните заболявания все още са във възход, когато тези лекарства са широко използвани от обществеността.

Ако тези хапчета са отговорът, нямаше ли да вършат работа до сега?

Изглежда, че обществото трябва да бъде в съзвучие с начина си на живот, а не с лекарствата, които са следващите в списъка, с които трябва се опита.

Източник: http://www.naturalnews.com/040916_cholesterol_statin_drugs_heart_disease.html#ixzz2XHU6AlVO

Автор: Joey Cardillo

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *