(NaturalNews) Със сигурност кухненските шкафове във всеки дом са заредени с много продукти, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите при настинка и грип както и да ускорят възстановяването. Ето и някои от тях:

ЛИМОНИ: Лимоните може да се използват за успокояване на болки в гърлото, причистване на кръвта и слузта в синусите. Лечебна лимонада може да се направи чрез добавяне на сок от половин лимон и една чаена лъжичка кленов сироп в чаша топла вода. Лют червен пипер може да се поръси за добавяне на прочистващ ефект.

ПИЛЕШКА СУПА: Пилешката супа се използва от 12-ти век, когато още тогава  еврейският лекар и философ Маймонид препоръчва пилешка супа за лечение на настинки и грип. Цяло  пиле, на свободно отглеждане,  може да се използва за сваряване на лечебен бульон.

СИНАП: Компрес със синап върху гърдите може да понижи температурата и да излекува лигавицата на белите дробове и гърдите.

ДЖИНДЖИФИЛ: Джинджифилът убива микроби и чаят от джинджифил може да се използва както като антивирусно средство, така и за разстроен стомах. За да направите чай от джинджифил, оставете две супени лъжици пресен джинджифил (нарязан или настърган) да поври и го смесете с две чаши вода. Оставете го на слаб огън за 15 минути, след това го дръпнете от котлона и го оставете да кисне десет минути. Може да се консумира толкова често, колкото е необходимо. Вана с джинджифил стимулира лимфната система и може да ускори лимфния дренаж. За да си направите вана с джинджифил, използвайте кухненски робот, смеелете една четвърт чаша пресен джинджифил. Поставете джинджифила в тензух и потопете във ваната, докато се пълни водата.

ЧЕСЪН: Чесънът е чудесен за лечение за настинки и грип и може да се използва за предотвратяване на възникването им. Суровият чесън има противогъбични, антибактериални и антивирусни свойства. Изследванията показват, че чесънът може да ускори изцеление от грип, а също и увеличава имунитета. Твърде много чесън може да предизвика кървене, така че тези, които приемат лекарства за разреждане на кръвта, като аспирин, трябва да са внимателни, когато увеличават количеството на чесъна в диетата си.

(Забележка: Потърсете медицинска помощ, ако симптомите продължават или се влошават. При признаци на внезапна слабост или висока температура, потърсете медицинска помощ.)

Автор: Talya Dagan

Източник: http://www.naturalnews.com/042888_natural_remedies_common_cold_kitchen_cabinets.html#ixzz2kabN7BqP

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×