(NaturalNews)

Много експерти смятат, че депресията е един от най-големите обществени здравни проблеми на 21 век. Според Световната здравна организация, депресията, която се характеризира с постоянно състояние на песимизъм и бездействие, е водеща причина за неспособност в света и има значителен принос за болести. Нещо повече, тя се увеличава. В световен мащаб, около 350 милиона души страдат от депресия, и този брой не намалява.

Въпреки че корените на депресията са често сложни, и в някои случаи възникват от външни обстоятелства (например, много от нас са недоволни от състоянието на света и нашата неспособност да го променим като индивиди). Недостатъци в определени хранителни вещества, които регулират настроението, са също значими фактори за депресия. Простият прием на една или повече от следните естествени добавки, например, може да помогне за лечение на понижени настроения, които измъчват живота ни в продължение на години.

Магнезий

Благодарение на продължаващата ерозия на почвата, същественият микроминерал магнезий, който някога е бил широко разпространен в повечето от нашите цели храни, сега сериозно липсва в нашата западна диета. Всъщност, Американското общество по хиропрактика изчислява, че 68-80 процента от населението на САЩ страда от дефицит на магнезий, което е свързано с депресия.

Например, едно ново проучване, публикувано в Списанието на Американския съвет по семейна медицина през март 2015 г. показа, че съществува „… значима връзка между много нисък прием на магнезий и депресия, особено при по-младите възрастни.“ Освен това преглед, публикуван във Фармакологични доклади през 2013 г. заключава, че „… магнезиевите продукти изглежда са ценна добавка към фармакологичните съоръжения за управление на депресия.“

Най-бионаличните форми на магнезий на пазара днес (и най-ефективните за лечение на депресия) са магнезиев цитрат, таурат, малат, глицинат, треонат, хлорид и карбонат.

Омега-3 мастни киселини

Многобройни проучвания показват, че EPA, DHA и ALA (трите основни химикали, които обхващат групата на омега-3 мастните киселини), имат значителни свойства, стимулиращи настроението. Преглед, включен в CNS Neuroscience & Therapeutics, например, съставен от три изследвания, доказващи, че добавки омега-3 мастни киселини са по-ефективни от плацебо при лечение на депресия при деца и възрастни. Тези резултати не трябва да са прекалено изненадващи, като се има предвид, че нашите мозъчните тъкани (включително клетъчните мембрани на мозъка) са действително направени от омега-3 мастни киселини.

Тъй като нашите тела не могат да направят омега-3 мастни киселини сами по себе си, ние трябва да ги получим от цели храни и добавки. Безспорно най-добрият източник на омега-3 мастни киселини в света, и по този начин едно от най-добрите естествени средства за лечение на депресия, е рибеното масло. Пречистени триглицеридни форми на рибено масло са по-чисти и по-добре абсорбирани от стандартните етил естер форми.

S-аденозилметионин

S-аденозилметионин или SAMe, е химикал присъстващ във всяка клетка в тялото ни. Чрез сложна поредица от метаболитни реакции, той се превръща в регулиращите настроението химикали серотонин, допамин и норепинефрин, които поддържат познавателните функции. Следователно, депресията е често първият признак за недостатък на SAMe. В действителност, изследвания показват, че индивиди, диагностицирани с клинична депресия, често съдържат необичайно ниски нива на SAMe в своите мозъци.

Терапевтични дози на SAMe варират от 400 до 1300 милиграма на ден. За оптимални резултати, приемайте SAMe в комбинация с витамин В комплекс, тъй като някои B-витамини (особено В6, В12 и фолиева киселина) могат да попречат на SAMe да се превръща в хомоцистеин, аминокиселина, участваща в атеросклероза и други сърдечно-съдови проблеми.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael Ravensthorpe

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *