Приблизително 14% от мъжете ще бъдат диагностицирани с рак на простатата в някакъв момент през живота си. Ракът на простатата е водеща форма на рак сред хората и може да бъде частично въздействана само чрез диета.

Ракът на простатата е водеща форма на рак сред мъжете!

Доброто хранене е важно при намаляване на риска от диабет, сърдечни заболявания, затлъстяване и дори рак. Консумирането на храна, богата на хранителни фибри може да забави развитието на рака, тъй като фибрите могат да се свържат с канцерогените и други токсини и да ги промият от тялото. Фибрите също са полезни за понижаване  нивата на хормони, които могат да предизвикат рак на простатата.

Намаляване на риска от рак на простатата или лечение на рак на простатата с шест естествени метода

  1. Антиоксиданти: Антиоксидантите могат да предотвратят увреждане на клетките, причинени от свободните радикали. Свободните радикали причиняват рак, заради кражба на електрони от други клетки, за да се лекуват и след това да създават нови свободни радикали. Този процес може да увреди ДНК и да доведе до развитие на рак. Диета на растителна основа може да помогне на организма да се бори със свободните радикали!
  2. Намаляване на възпалението: Възпалението води до рак и сърдечни заболявания. Избягването на храни, като конвенционално месо, млечни продукти, захар и пшеница може да помогне за по-ниско възпаление. За  намаляване на възпалението може да се използва помощта на растителни и хранителни добавки, като кверцетин, омега-3 мастни киселини, куркумин и Босвелиа.
  3. Детокс: Тялото складира токсини в нашите тъкани, които могат да попречат на способността на органите да се лекуват. Премахване на токсините от тялото може да се случи чрез здравословно хранене, изпотяване, изхождания, леки упражнения, както и билкови добавки.
  4. Опазване от токсини в околната среда: Избягвайте храни, третирани с пестициди, експозиция на кадмий, пластмаси и цигари и др.
  5. Хранителна терапия: Конвеционалната химиотерапия отслабва имунната система. Диета на растителна основа повишава необходимите на имунната система хранителни вещества. Допълване с витамин С, цинк, както и т.нар. Active Hexose Correlated Compound (AHCC), също могат да помогнат да се стимулира имунната система.
  6. Добавяне на куркумин, витамин D, майтаке гъби и цитрусов пектин може да предизвика смъртта на раковите клетки и да позволи на тялото да се самолекува.

Ако вие или някой ваш познат се бори с рак на простатата или друг вид рак, ги насърчавайте да използват хранителни терапии и намаляване на експозицията на токсини от околната среда.

 

Автор:  Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/treat-prostate-cancer-using-six-natural-methods/

One thought on “Лекувайте рак на простатата с помощта на тези шест естествени методи”
  1. Единствените перспективни естествени средства са аманитин и болесатин – инхибитори на синтеза на РНК и белтъци съдържащи се в някои гъби.

Напиши коментар

Добави обява

×
×