Бъбречните камъни са твърди отлагания на калций, пикочна киселина или аминокиселината цистеин, които водят до болка, инфекция и дори смърт, ако не се лекуват.
Обикновено, когато бъбречни камъни се образуват, те се изхвърлят от тялото чрез урината, без да причиняват никакви симптоми. Но ако един камък расте до достатъчен размер (приблизително 3 мм), е склонен да причини запушване на уретера.

Камъни в бъбреците може да причинят силна болка и неудобство, които може да обездвижат тялото и да ви накарат да потърсите медицинска помощ колкото се може по-бързо. Необходимо е правилно третиране и то не трябва да се отлага, тъй като камъните в бъбреците може да предизвикат много проблеми.

Причини за образуване на камъни в бъбреците

Основната причина за образуване на камъни в бъбреците е недостатъчното пиене на вода и лоша диета, както и не достатъчно активно ежедневие. Влажен и горещ климат са друга причина, както и страничните ефекти на специфични лекарства, които са приемани.

Природни лекове

Може ли да се намери естествено лекарство за камъни в бъбреците, което да работи? Защо лекарите не го казват? Според проучване, много лекари са неинформирани за естествените методи за поддържане на здравето, както и естествени средства, използвани за лечение на много заболявания. Това е така, тъй като тези естествени средства не са учени в медицинските училища и дори не са част от учебната програма. Функционирането на съвременната медицина в световен мащаб се дължи главно на печалба. Фармацевтите получават големи заплати, заедно с безброй стимули, които са предназначени за насърчаване на тези специфични лекарства и поради това имат малко или никаква идея за природна медицина, нито пък искат да насърчат природните лекове.
Няколко съвета:

  • Опитайте се да правите редовно упражнения.
  • Опитайте да сведете ползването на антиациди до минимум, ако те се състоят от калций.
  • Приемайте подходящо количество сол, тъй като големите количества може да предизвикат образуването на камък.
  • Приемайте доста магнезий.
  • Пийте много вода и други течности.
  • Диета и естествени средства.

Има алтернативни средства за защита, които често са експериментирали, като например зехтин и лимонов сок, ябълков оцет, сода за хляб и лимони.

Чанка Пиедра или Phyllanthus niruri (Bhumyamalaki в Аюрведа и Quebra Pedra на португалски). Тази билка е безопасна алтернатива, която може да даде облекчение при камъни в бъбреците. Тя може да бъде приемана като чай и няма странични ефекти. Най-добрата част е, че резултатите могат да бъдат изключително бързи, дори в рамките на няколко часа, а камъните излизат с урината без много болка. Билката има много различни аминокиселини и антиоксиданти. Тя е евтина и не съществуват рискове или странични ефекти.

Автор: Sandy J Duncan

Източник: http://blogs.naturalnews.com/simple-natural-kidney-stone-remedy/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *