(NaturalNews)

Всеки знае, че заседналият начин на живот, не влияе благоприятно на здравето. Ако сте амбициозен ще имате  достатъчно време да се упражнявате като се фокусирате върху сърцето, белите дробове и /или мускулите. Лимфната система също трабва да бъде поддържана. Тя е канализационната система за клетъчните метаболитни токсини. В тялото на човек има повече лимфа отколкото кръв. Ако лимфата не се движи свободно, лимфните възли може да се инфектират и да се подуят. Всеки, който яде и пие преработени храни и газирани напитки или алкохол и води  заседнал начин на живот, най-вероятнно има увредена имунна система.

 

Раздвижване на лимфата

Изненадващо е, че в тази ера на фитнес упражнения, много здравни експерти осъзнават значението на ходенето за раздвижване на лимфата. Става въпрос за бързо ходене. Това трябва да се прави на открито, сред природата, на свеж въздух.

Разходката трябва да е с продължителност 20 минути или повече. Четири пъти в седмицата е достатъчно. Вървете бързо и енергично. Тъй като има толкова много лимфни възли в горната част на тялото, под мишниците, шията и раменете, движенията на ръцете и раменете трябва да бъдат по-екстремни от обичайното.

Това е особено важно за жените, които носят сутиени и използват дезодоранти за подмишници, съдържащи толкова много токсини. Тези токсини преминават през кожата в лимфните възли.

Много ефективно за раздвижване  на лимфата е и малкият трамплин. Можете да скачате по 10, 15 минути вкъщи или навън.

Масаж, фокусиран върху горната част на раменете, ръцете, шията е много полезен. Има масажни техники, които се фокусират специално върху лимфния дренаж. Полярната терапия също има специфични техники за раздвижване на лимфата.

Енергичното четкане с четка на ръцете, торсът и краката също се препоръчва. Движенията трябва да са в посока от врата и краката към торса.

Билки за прочистване на лимфата

Може да се използват билки и чайове за пречистване на лимфата. Гергевката (Galium aparine) е билка, която е известна със своите способности да прочиства лимфата. Тя може да бъде закупена във вид на тинктура или като билка. Хидрастис и ехинацея се препоръчват за детоксикация на лимфата.

Пиенето на големи количества чиста вода е от съществено значение заедно с всички тези препоръки.

Автор: Paul Fassa

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *