Кефирът е напитка, която спомага за възстановяването на вътрешната екологията на тялото. Той съдържа щамове на полезни бактерии и дрожди, които дават на кефира антибиотичните му свойства. „Естествен антибиотик“, направен от мляко! Той е напитка, наподобяваща кисело мляко с освежаващ вкус и съдържа напълно различни микроорганизми от обикновеното кисело мляко. Дори хора с непоносимост към лактоза могат да го пият.

Консистенцията на кефирът помага на лигавицата на храносмилателния тракт да се покрие със слой, където да се създаде „гнездо“ за добрите бактерии.

Кефирът е от гелообразни частици, наречени „зърна“, смес от бактерии/мая, слепени заедно с млечен протеин и сложни захари. След като зърната ферментират млякото, се премахват преди да се пие. Тези зърна се съхраняват и  се използват за приготвянето на следващата партида кефир.

Кефирът може да се направи и с кокосова вода от зелен кокос. Това е алтернатива за тези, които са с непоносимост към лактозата или алергия към млечни продукти.

Кефирът е особено добър за намаляване на глад за захар и въглехидрати. Той тонизира червата и почиства ендокринната система на черния дроб. Той ще ви даде голяма енергия и огромна лечебна сила.

Полезните бактерии помагат да се контролират патогенните лоши бактерии, дрожди и паразити. Също така, той очиства дебелото черво поради мекото си слабително действие. Добрите бактерии ще създадат млечна киселина, която да балансира нивото на рН на тялото ви, така важно за един здравословен начин на живот.

Дона Гейтс, автор на The Body Ecology Diet, казва „Кефирът е полезен в случаи на диария, често срещаните проблеми при СПИН и ракови пациенти по време на терапия. „Изследванията показват, че стомашни язви, причинени от Helicobacter Pylori реагират по-добре на кефир, отколкото на антибиотици.

Протеинът е от решаващо значение за изцеление, заедно с минералите, необходими, за да асимилира протеина. Кефирът има всички минерали, протеини и аминокиселини, за да помогнат за успокояване на нервната система. Помага и при нарушения на съня. Осигурява на организма биотин, витамин В6, В12, В1 и витамин К.

Няма да сбъркате, ако добавите кефир към вашата диета!

 

Източник: http://blogs.naturalnews.com

Автор: Cindy Burrows

By admin

3 thoughts on “Лечебната сила на Кефира”

Напиши коментар

Добави обява

×
×