(NaturalNews)

През последните няколко години не се говореше много за пробиотичните напитки, докато комбуча не стана популярна и се утвърди като царя на всички „пробиотични напитки“. Манията комбуча създаде ново осъзнаване за ферментиралите напитки, но е доста вероятно името за най-лечебна и полезна пробиотична напитка да принадлежи на кокосовия кефир. Нека да погледнем по-отблизо този не толкова добре познат еликсир за тялото.

Какво е кокосовият кефир?

Кокосовият кефир е просто ферментирала кокосова вода. Обикновено за ферментирали напитки се признават напитките млечен кефир и чай комбуча, а кокосовият кефир не се признава толкова. Това може да се окаже грешка, благодарение на факта, че кокосовият кефир елиминира често проблемните съставки на млякото и млечните продукти и някои чайове за храносмилателната система,  позволявайки приемането на много полезна пробиотична напитка.

Какви са предимствата от кокосовия кефир?

Ползите от кокосовия кефир са всеобхватни, но погледната от високо, тази пробиотична напитка е много лечебна за храносмилателната система и черния дроб и създава силна имунна система, която в крайна сметка е отговорна за доброто ви здраве.

Кокосовият кефир ще подобри хидратацията и реколонизира червата и лигавиците със здрави щамове на полезна микрофлора в храносмилателната система. Кокосовият кефир е ненадминат, тъй като насърчава голямо разнообразие от микрофлора и се казва че има много по-силен ефект върху храносмилателната система, отколкото всяко едно кисело мляко.

Кефирът също съдържа полезни дрожди, които са известни с издирването и унищожаването на патогенни дрожди в организма. Тези благоприятни дрожди се считат за най-добрата защита срещу опасни организми като дрождите Кандида. Те почистват, пречистват и укрепват стените на червата и помагат на организма да стане по-ефективен в съпротивата срещу опасни патогени като Ешерихия коли (E. Coli), салмонела и чревни паразити.

Тъй като имаме десет пъти повече бактерии в тялото отколкото клетки, създаването на оптимална среда за бактериален баланс е от първостепенно значение. Слаб бактериален баланс може да доведе до дисбаланс на кръвната захар, захарен глад, наддаване на тегло, лош имунитет, ниско енергийни и храносмилателни разстройства. Кефирът помага за лечение на всички тези проблеми, като възстановява баланса на микрофлората на тялото. Също така помага за усвояване на хранителните вещества в червата и подобряване на използването на някои микроелементи и В витамини.

Отличителното хранително съдържание на кефира предлага лечебни и здравни ползи за хората, независимо от състоянието им. Редовното му използване може да помогне за облекчаване на чревни разстройства, насърчаване движението на червата, прочистване на ендокринната система, намаляване на метеоризъм и създаване на здравословна храносмилателна система.

Как да го включим в ежедневието?

Най-простите начини за потребление на кокосов кефир е чрез пиене на шотове или добавянето му към шейкове рано сутрин. Можете да го добавите към други напитки, като неподсладен сок от червена боровинка, и ако желаете можете да добавите малко стевия за подслаждане. Това създава приятна двойна комбинация за черния дроб и бъбреците.

Ако сте нови в кокосовия кефир, 30 до 60 грама на ден са добър старт. Някои хора го приемат рано сутринта, за да събудят себе си и храносмилателната си система и преди лягане, когато приятелските бактерии често вършат най-добрата работа. Други го пият преди всяко ядене за оптимално храносмилане. Наистина няма лошо време за приемане, но ползите ще бъдат по-добри, ако се приема в едно от тези времена – или всички от тях!

Така, че продължавайте напред и създайте свой кефир (има много рецепти онлайн), и се насладете на всички предимства, които предлага.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derek Henry

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×