(NaturalNews)

На 17 януари 1995 г. статия, написана от Beatrice Dexter, за ползите от мед и канела на прах, се появява в The Weekly World News.

Моля, позволете ми да преразгледам тази статия с малко повече информация, без знанието на автора и без да нарушавам авторските му права: Канелата е 26 процента сярно-базирана, а медът е 33 процента сярно-базиран, като тяхната комбинация е 59 процента сярно-базирана и това е причината да е толкова ефективна.

Медът е единствената храна на планетата, която не се разваля или изгнива.

Медът ще се кристализира, ако се остави на тъмно и хладно място за дълго време, но не бъркайте тази кристализация с превръщане в захар. Медът никога няма да стане захар. Ако се кристализира, просто разхлабете капака поставете бурканчето с мед в преварена вода, това ще позволи на медът да се втечни отново по естествен начин.

Важно е да се отбележи, бурканът с мед да не се слага във вряща вода, докато все още се отоплява или в микровълнова фурна, тъй като това ще унищожи ензимите в меда.

Очевидно е, че никога няма да прочетете за това в традиционните медии, защото те работят за Фармацията и ако твърде много хора са научили за ефективността на сярно-базираните средства за защита, това може да попречи на продаването на лекарства и печалбите от тях.

Днешната наука казва, че въпреки, че медът е сладък,  когато се приема в правилната дозировка като „лекарство“, той няма да навреди дори на диабетици.

От всичко казано дотук, нека да стигнем до лечебните свойства на сярно-базираната комбинация канела/мед, проучена от западните учени, които между другото, са невежи за сярната ефективност или факта, че канелата и медът са сярно-базирани:

СЪРДЕЧНИ БОЛЕСТИ
Направете паста от мед и канела на прах, намажете на филийка хляб вместо конфитюр и яжте редовно за закуска. Това намалява холестерола в артериите и може да предотврати сърдечен удар. Ако някой вече е получил сърдечен удар и приема тази комбинация, следващият сърдечен удар може да не се случи никога. Редовното използване на тази комбинация облекчава загубата на въздух и укрепва сърдечния ритъм. В Америка и Канада в различни старчески домове са лекували успешно пациентите и са установили, че с остаряването артериите и вените губят своята гъвкавост и се запушват; комбинацията канела и мед съживява артериите и вените.

АРТРИТ
Хората с артрит трябва да приемат два пъти на ден (сутрин и вечер) чаша топла вода с две супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела на прах. Когато се приема редовно, дори хроничният артрит може да бъде излекуван. В изследователски проект, проведен в Университета в Копенхаген, е установено, че когато лекарите лекували пациентите си със смес от една супена лъжица мед и половин чаена лъжичка канела на прах преди закуска, са установили, че в рамките на седмица 73 от 200 са били напълно освободени от болката. В рамките на един месец, повечето от хората, които са имали проблеми с ходенето или придвижването заради болката от артрита, са могли да ходят без болка.

ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИЯ МЕХУР
Вземете две супени лъжици канела на прах и една чаена лъжичка мед в чаша с хладка вода и изпийте. Това ще унищожи микробите в пикочния мехур.

ХОЛЕСТЕРОЛ
Открито е, че две супени лъжици мед и три супени лъжици канела на прах, смесени в половин литър вода намалят нивото на холестерола в кръвта с 10 на сто в рамките на два часа. Както беше споменато за пациенти с артрит, когато се приема три пъти на ден, хроничният холестерол се излекува. Учените също откриват, че чист мед, приеман с храна, на дневна база облекчава оплакванията от холестерол.

НАСТИНКИ
Тези, които страдат от общи или тежки настинки, трябва да приемат една супена лъжица хладък мед с една четвърт супена лъжица канела на прах на ден за три дни. Тази процедура ще излекува най-хроничните кашлици, настинки и ще изчисти синусите.

РАЗСТРОЕН СТОМАХ
Мед, приеман с канела на прах, лекува болки в стомаха и също изчиства стомашни язви.

ГАЗОВЕ
Според изследвания, направени в Индия и Япония, е разкрито, че когато се приема мед с канела на прах, стомахът се освобождава от газовете.

ИМУННА СИСТЕМА
Ежедневната употреба на мед и канела на прах укрепва имунната система и предпазва организма от бактериални и вирусни атаки. Учените са установили, че медът има различни витамини и желязо в големи количества. Постоянната употреба на мед укрепва белите кръвни телца, в които се съдържа ДНК, и организмът се справя по-лесно с бактериални и вирусни заболявания.

ЛОШО ХРАНОСМИЛАНЕ
Канела на прах, поръсена върху две супени лъжици мед, вземани преди хранене, облекчава киселинноста и помага за храносмилането на най-тежките ястия.

ГРИП
Учен в Испания доказа, че медът съдържа естествена „съставка“, която убива грипните микроби и предотвратява разболяването от грип. (Аз не съм учен, но знам, че естествената „съставка“ е сяра и че тези, които вземат органични серни кристали никога не се разболяват от грип).

ДЪЛГОЛЕТИЕ
Когато се приема редовно чай с мед и канела на прах се забавя стареенето. Използвайте четири супени лъжици мед, една чаена лъжичка канела на прах и три чаши вряла вода, за да направите чая. Пийте по една четвърт чаша 3-4 пъти на ден. Той поддържа кожата свежа и мека и забавя процеса на стареене. Дължината на живота се увеличава дори и при тези, които са в 90-те години и ти ще имат енергията на някого на половината тяхна възраст.

ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО ИЛИ БОЛКИ
Когато гърлото е възпалено, вземете една супена лъжица мед и я изсипете в гърлото. Повторяйте това на всеки три часа, докато гърлото е без симптоми.

ПЪПКИ
Направете паста от три супени лъжици мед и една чаена лъжичка канела. Приложете тази паста за пъпки преди сън и измийте на следващата сутрин с топла вода. Когато се прави за две седмици, тя премахва пъпките от корена (разбира се, премахването на захарта от диетата не може да навреди).

КОЖНИ ИНФЕКЦИИ
Прилагането на мед и канела на прах в равни части лекува екзема, трихофития и всички видове кожни инфекции.

ОТСЛАБВАНЕ
Сутрин, час и половина преди закуска, на празен стомах и вечер преди сън, пийте мед и канела на прах, сварени в една чаша вода. Когато се приема редовно, намалява теглото дори при тези с най-наднормено тегло. Също така, пиенето редовно на тази смес не позволява на мазнините да се натрупват в организма, дори и човек да яде високо калорични храни.

РАК
Наскорошни изследвания в Япония и Австралия разкриват, че напреднал рак на стомаха и костите са излекувани успешно. Пациенти, страдащи от тези видове рак трябва да приемат една супена лъжица мед с една чаена лъжичка канела три пъти на ден в продължение на един месец.

УМОРА
Скорошни проучвания показват, че съдържанието на захар в меда е повече полезно, отколкото вредно за силата на тялото. Възрастните хора, които вземат мед и канела на прах в равни части са по-бдителни и гъвкави. Д-р Милтън е направил проучване, показващо че дори когато жизнеността на организма започва да намалява, приемът дневно след миене на зъбите и след обяд около 15:00 ч. на половин супена лъжица мед в чаша с вода и поръсена с канела на прах, увеличава жизнеността на организма в рамките на седмица.

ЛОШ ДЪХ
Първото нещо сутринта, което ще запази свежия дъх през целия ден, е гаргара с една чаена лъжичка мед и канела на прах, смесени с топла вода.

ЗАГУБА НА СЛУХА
Според слуховете, всеки ден сутрин и вечер мед и канела на прах, взети в равни части, възстановяват слуха.

ЗЪБОБОЛ
Направете паста от една чаена лъжичка канела на прах и пет супени лъжици мед и я прилагайте към болния зъб три пъти на ден, докато болката изчезне.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
Високото кръвно налягане и съпътстващите симптоми на болки в гърдите и световъртеж изчезват при много пациенти само седмици след като Италиански изследовател им дава редовни дози от мед и канела. Кръвното налягане се подобрява и всички 137 пациенти се чувстват по-добре след няколко седмици.

ОТНОСНО КАНЕЛАТА
Канелата на прах, закупена в супермаркетите, може да е оцветена и изкуствено ароматизирана стърготина. Мисля, че е по-добре да вземете кора и сами да си я смелите на прах или да закупите от реномиран естествен хранителен магазин. Повечето подправки са облъчени. Това се прави, за да се изкоренят бактериите, но подправките обикновено са отлични бактерициди, така че облъчването е само начин за унищожаване на ценните свойства на подправките. Необлъчени подправки са на разположение в магазините за здравословни храни. Канелата може да бъде объркана за Касия и в действителност много прахообразни форми използват Касия. Истинската канела е известна също като „Цейлонска“ канела. Има и други варианти, като например Индонезийска и Виетнамска.  Избягвайте всичко, което е от тези страни. Търсете конкретно Цейлонска канела. Ботаническото наименование за най-чистата и най-мощната форма на канела е Cinnamomum zeylanicum.

Не много отдавна написах статия за NaturalNews за 21 причини да Опитате органични серни кристали. Вижте дали ще забележите приликите в ползите.

1. Органичната сяра не е лекарство с рецепта, а по-скоро хранително вещество, от което тялото е лишено.

2. Повишава производството на ензими в жлезите на тялото, като значително увеличава устойчивостта към заболявания.

3. Повишава гъвкавостта на тъканите в тялото и увеличава циркулацията на кръвта.

4. Намалява мускулни и ставни възпаления, насърчава изцеление в мускулите и ставите и ги предпазва от болки до степен на възстановяване и връщане към нормалното състояние. От това се възползват по-специално атлети, като приемът на органична сяра драстично увеличава тяхното време за възстановяване.

5. Елиминира „свободните радикали“ в организма. Алергии към определени храни и полени могат да бъдат преодоляни или ограничени чрез нейното използване.

6. Насърчава здрав и повишен растеж на косата и ноктите.

7. Поради окисление на клетките и тъканите, които органичната сяра облекчава, тялото се поддържа в постоянна аеробна среда, правейки така, че раковите клетки не могат да оцелеят или съществуват.

8. Проучвания показват, че може да помогне за обръщане симптомите на остеопороза, болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон.

9. Помага за производството на здрава кожа и намаляване на „бръчките“. Това е една от основните съставки на овлажняващите кремове.

10. Помага на организма за правилно регулиране на производството на инсулин. Адекватна органична сяра в храната може да намали количеството на инсулинови инжекции.

11. Помага за облекчение на хронично главоболие и мигрена. Повишената циркулация в мозъчните клетки подпомага правилното кръвообращение в мозъка, по-малко налягане и болка и намаляване на тенденциите за главоболие.

12. Помага за облекчаване на емфизем като осигурява на организма материали за производство на нови, здрави клетки на белодробните стени.

13. Благодарение на способността си да прави клетъчните стени по-пропускливи, органичната сяра кара тялото бързо да освобождава и намалява алкохолните токсини „махмурлук“, отстранявайки ги като отпадъци от тялото. Процесът ускорява времето за възстановяване от „махмурлук“, често за 20 минути.

14. Помага за намаляване и често елиминиране на дивертикулит. Паразити, живеещи в червата не могат да остават закрепени към стените, дължащо се на хлъзгавото покритие, което се произвежда от органичната сяра. Поради това излюпените паразитни червеи се промиват, защото не могат да се прикрепят към стените.

15. Намалява хипогликемия в организма, тъй като улеснява тялото да представя кръвна захар чрез по-пропускливи клетъчните стени. За процеса се изисква по-малко инсулин, което води до по-малко прекомерна употреба на панкреаса. В рамките на няколко месеца на постоянна употреба, органичната сяра може да намали или премахне напълно хипогликемия.

16. Помага за облекчаване на постменструален цикъл. Производството на жлези се засилва от органичната сяра, за да има „по-нормални“ нива на производство. Киселини, ензимни и хормонални нива са по-равномерно балансирани, подпомагайки намаляването на крампи, главоболие, гадене, повръщане, свързани с месечния цикъл.

17. Помага за насърчаване на по-добра бъбречна функция. Проблеми със задържане на вода, свързани с нарушена бъбречна функция, могат да бъдат смекчени.

18. Може да помогне за облекчаване на проблеми с очите. Разтваря се 1 чаена лъжичка на серни кристали в половин чаша вода и се използва като капки за очи, толкова често, колкото искате.

19. Органичната сяра доставя съществените омега-3 в тялото и също така позволява на тялото да произвежда витамин В-12.

20. Невероятно обръща безброй случаи на астма и 18 случаи на аутизъм, за които знаем до този момент.

21. Последно и със сигурност не на последно място, тя елиминира продължаващата необходимост от Viagra или Cialis чрез обръщане на еректилна дисфункция.

Това засега е единственото вещество, което може да премахне отровите от пестициди, тежки метали, радиация, и други токсини.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Hesh Goldstein

By admin

2 thoughts on “Лечебните свойства на Канела и Мед”
  1. As saho polzvam strahoten efekt ne prijtno. Na vkus a.a ima efekt za kravno kiselo mleko s kanela spada zahaarta pri tezi koito sa na graniza na diabeta probvaite ne sa strahuvaite as polz vam

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *