Маслото от чаено дърво е етерично масло, извлечено от Melaleuca alternifolia растение с родина Австралия, което е било използвано от аборигените в продължение на хиляди години за лечение на различни заболявания. По-късно, когато европейските изследователи са се заселили на континента, са установили, че е ефективно средство за защита. Още през 1920 година, учените са проучвали последиците от антисептичните свойства на маслото, за приложение в съвременната медицина.

Има добри причини, защо всяка аптечката трябва да съдържа една бутилка масло от чаено дърво, особено за хора, които се интересуват от естествени средства, вместо конвенционалните лекарства, за лечение на много общи заболявания. Прочетете, за да разберете повече за това невероятно масло!

Масло от чаено дърво и неговите активни съставки

Маслото от чаено дърво, извлечено от растението чаено дърво, се произвежда чрез дестилация на листата Melaleuca и има остър, отличителен аромат. Основната причина това масло да има толкова много лечебни свойства е, че то съдържа изумителните 100 + активни съединения, включително масив от terpinenes, terpineols, cineol, cymones и pinenes, само за да назовем няколко. Всяко от тези съединения носи със себе си своите собствени здравословни свойства, правещи това масло много мощен лечител и е доказано, че те работят заедно в синхрон, за да произведат още по-големи лекарствени реакции.

Естествен антисептик

Има много причини, поради които маслото от чаено дърво да е такъв добър лечител. Фактът, че то има силни антибактериални свойства, които помагат да се избият гъбички, бактерии и вируси, го прави прекрасен антисептик, и когато се прилага локално върху рани, може да предотврати инфекция и да ускори процеса на оздравяване. Още по-важното е, че може да убие бактерии и други патогени, нападащи раната, без да уврежда здравите тъкани. Освен това, има леко аналгетичен ефект, който може да облекчи болка или дискомфорт, свързани с рана.

Тези антимикробни свойства  правят маслото отлично за убиване на бактериите по кожата, които могат да предизвикат акне и бактериите в устата, които могат да причинят лош дъх и в крайна сметка да доведат до заболявания на венците, като възпаление на венците. Няколко капки от него може да се добавят към вода и да се прави гаргара за лечение на възпалено гърло, свързано с респираторни инфекции. Важно е да се помни обаче, че маслото от чаено дърво се препоръчва само за външно приложение, така че ако правите гаргара, не забравяйте да изплюете сместа, а не да я глътнете!

Наличието на бутилка масло от чаено дърво в дома е добра идея за лечение на всички видове общи заболявания и е естествена алтернатива на конвенционални и понякога по-малко ефективни терапии.

Автор: Rosalina

Източник: http://blogs.naturalnews.com/healing-properties-tea-tree-oil/ 

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *