Със затоплянето и наближаването на летния сезон всякакви насекоми и буболечки са навън и се множат. Ароматите, които привличат насекомите са същитте, които и хората намират за атрактивни. Те могат да надушат захар, така че избягвайте всякакви сладки аромати и алкохоли.

Ето някои предложения, за да се предотврати ухапване или да получите облекчение при ужилване или ухапване.

Босилекът се използва от традиционните лечители. Натриване на кожата с пресни листа от босилек отблъсква насекомите, но трябва да се знае, че това е само временно и работи за кратки периоди от време.

Чесън отблъсква, както и третира, може да се използва локално или вътрешно. Според италианско проучване масло от чесън работи добре като защита срещу ухапвания. Можете също да смачкате няколко скилидки чесън и да приложите директно върху ужилиленото или ухапаното.

Лимонената трева, близък роднина на цитронелата, съдържа същите съединения като препаратите срещу насекоми. Намачкайте прясната билка и я втрийте в кожата преди да излезете навън. Може да се използва етерично масло от лимонена трева.

Папаята съдържа ензима папаин, който разгражда отровата на насекомите, така че просто поставете прясно парче от плода върху ухапването.

Ментата е едновременно репелент и дава чувство за охлаждане. Всички членове на семейството на мента могат да бъдат мощни репеленти.

Освен за предотвратяване на ухапване, канелата помага за унищожаване на ларвите на комарите. Добавете малко олио от канела към лосиона или крема си и ползите ще бъдат привлекателни за вас, но отблъскващи насекомите.

Карамфилът е един от най-ефективните репеленти против насекоми, дори и за бълхи. Смесете карамфилово масло с вода в съотношение 1:10 за пръскане на открито. Използвайте 5-10 капки карамфилово етерично масло към 10 мл разреждащи вещество (спирт, зехтин или водка) и разклатете добре. Пръскайте директно върху кожата, когато излизате навън и измийте, когато се приберете.

Не забравяйте, тази насекоми са привлечени от захар и алкохол, така че е добре да избягвате яденето или пиенето на всякакви сладки храни или пиенето на алкохол преди да играете или работите в градината и двора. Също така е установено, че комарите са привлечени от тъмно оцветени дрехи, така че като допълнителна превенция носете бели или светли цветове.

 

Автор:  Cindy Burrows

Източник: http://blogs.naturalnews.com/healing-foods-insect-bites-stings/

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *