Лимонът е доказал своите качества на всеки, който го е използвал. Лимоновият сок е естествена алфахидрокси киселина, която има стягащо, антисептично, детоксикиращо, антиоксидантно и алкализиращо действие. Той осигурява много ценни решения на проблемите, свързани със здравето, тъй като съдържа свой собствен набор от антисептични и природни лекарства.

В допълнение, лимоните са с високо съдържание на витамин С, В6, калий, фолиева киселина и флавоноиди. Витамин С е необходим за производството и поддържането на колаген, и проучвания напоследък показват, че витамин С може да помогне за предпазване от вредния ефект на слънцето.

Рецепта за домашна лимонада

Съставки:

  • 1 чаша гореща вода
  • 5 супени лъжици колаген (можете да използвате повече или по-малко в зависимост от това колко често, обикновено го вземате, започнете с по-малко)
  • 7 чаши филтрирана вода
  • Сок от 2-3 лимона (в зависимост от това колко кисело ви харесва)
  • 5 лимонови резенчета
  • 6 супени лъжици кленов сироп (повече, ако ви харесва по-сладко)

Инструкции:

-Разтворете колагена в една чаша топла вода.
-Смесете с останалата част от водата, сока от лимоните, кленовия сироп и разбъркайте.
-Накрая добавете лимоновите резенчета и охладете.

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло и е веществото, което държи  цялото тяло заедно. Той се намира в костите, мускулите, сухожилията и кожата, където образува една платформа, осигуряваща сила и структура.

Ползи на колагена

Нарушения на кожата и косата

Колагенът  поддържа кожата стегната, гъвкава и младолика. Младите хора естествено произвеждат повече колаген, отколкото по-възрастните хора. С възрастта, колагенът в тялото се разгражда, което води до бръчки и гънки около устата. Стимулация с колаген води до по-младежки вид на кожата.

Артрит

Различни изследвания показват, че добавки пилешки колаген могат да бъдат ефективни при лечението на болка, подуване и скованост в ставите. Този вид колаген се използва предимно от хора, страдащи от ревматоиден артрит.

Синдром на пропускливите черва (Leaky Gut Syndrome)

Колагенът помага да се разградят протеините и успокоява червата, лекува повредени клетъчни стени и ги снабдява с лековити аминокиселини. Той също така ще помогне да абсорбира вода, която помага на свободното движение в храносмилателния тракт.

Намаляване на целулита и стриите

Когато кожата губи своята еластичност, в резултат от понижаване на колаген, има и друг страничен ефект: по-видим целулит! Тъй като кожата ви сега е по-тънка, целулитът става по-видим. Подобряване на еластичността на кожата чрез колаген ще помогне за намаляване на целулит и стрии по кожата.

 

Автор: Geary Andrew

Източник: http://blogs.naturalnews.com/lemonade-reduces-wrinkle-improves-cellulite-heals-gut-naturally/

Напиши коментар

Добави обява

×
×