С приближаването на по-топло време, много хора ще се охладят с ледена вода с лимон, леден чай с лимон или лимонада. Лимоните може наистина да ви дадат невероятни ползи за здравето!

Лимоновите кори, спомагат за стимулиране на имунната ви система и понижаване на холестерола, както и дори предотвратяване на рак. Лимоновите кори също са антимикробни, което означава, че могат да предпазват от бактериални инфекции.

Хранителните вещества, които се намират в лимоновите кори могат да помогнат за подобряване на имунната система, нисък холестерол и предотвратяване на рак

Изследванията показват, че естествените фитонутриенти могат да надминат химиотерапията, без да причиняват вреда на тялото. Модифицираният цитрусов пектин произхожда от целулозата и кората на цитрусовите плодове и е установено, че инхибира разпространението на рак на простатата, гърдата и кожата до други органи.

Лимоноидите са химикали, открити в цитрусовите кори, които им придават горчивия вкус. Те също са в състояние да забавят растежа на раковите клетки и дори да убият раковите клетки. Лимоните съдържат 22 противоракови съединения, които спират клетъчното делене в раковите клетки.

Лимоните съдържат 22 противоракови съединения, които спират клетъчното делене в раковите клетки и могат да намалят риска от рак с 50%

Организацията на научните и индустриалните научни изследвания на Австралия установила, че цитрусовите плодове могат да намалят риска от рак с 50%!

Лимонът не само предпазва от рак, но и може да помогне на тялото чрез детоксикация. Лимоновите сокове са с подобна атомна структура като храносмилателните сокове в стомаха и могат да „излъжат“ черния дроб при производството на жлъчка. Това помага да се движи храната през тялото и стомашно-чревния тракт.

Лимоните съдържат антиоксиданти, които спомагат за борбата с уврежданията от свободните радикали. Това може да доведе до здрава, млада кожа. Витамин С, открит в лимоните, може да помогне на тялото да произведе повече колаген и да спомогне за изглаждане на линиите и бръчките в лицето.

Установено е, че лимоните се борят с уврежданията от свободните радикали, водещи до здрава, млада кожа

Установено е също, че пиенето на лимонова вода помага да отслабнете, поради вида на фибрите, намерени в лимоните. Пектинът ви помага да се чувствате пълноценно. Лимоните, също, повишават енергийните нива без страничните ефекти на кофеина, което води до по-ниски нива на стрес и подобряване на настроението.

Много хора се наслаждават на лимонада, но са предпазливи по отношение на съдържанието на захар. Рафинираните захари са свързани с множество здравни проблеми, но е възможно да се насладите на лимонадата си и да защитите здравето си. Опитайте тази рецепта за здравословна лимонада. Ако сте веган, не се колебайте да замените меда с кокосова захар, агаве или кленов сироп.

Лимонада

Състав:

  • 1 чаша суров мед
  • 1 чаша прясно изцеден лимонов сок
  • 6 чаши филтрирана вода

В блендер комбинирайте суровия мед и лимоновия сок. Смесете на висока скорост за 30 секунди. Добавете вода към блендера. Охладете и сервирайте с лед.

Автор:  Lynn Griffith

Източник: http://www.naturalnewsblogs.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×