Бъбречните камъни са кристали, състоящи се от съединението, наречено калциев оксалат. Без съмнение, камъни в бъбреците може да предизвикат силна болка. Според Националния институт по здравеопазване на САЩ (NIH), приблизително 1 на 10 души развиват бъбречни камъни по време на целия си живот. Повече от 300,000 души постъпват в спешното отделение всяка година. Здравите бъбреци чистят отпадъците от кръвта и ги отстраняват с урината. Те контролират нивата на натрий, калий и калций в кръвта.

Симптомите на камъни в бъбреците

– болки в страничната и задната част на кръста
– трудност и болка по време на уриниране
– нужда от по-често от нормалното уриниране
– гадене и повръщане
– чувство на неспокойство

Причина за камъни в бъбреците?

Недостатъчно пиене на вода. Когато не пиете достатъчно вода, соли, минерали и други вещества в урината може да се държат и образуват камъни. Това е най-честата причина за камъни в бъбреците.

Сироп срещу камъни в бъбреците с лимон и магданоз

Съставки:

1 лимон
1 голяма връзка магданоз
1 чаша зехтин
1 чаша кленов сироп
1 чаша биологичен мед

Добавете нарязаните на ситно лимон и магданоз в блендер. Прибавете и всички други съставки и пуснете блендера отново, докато се получи гладка смес. Съхранявайте сместа в плътно затворен буркан в хладилник.

Дозировка:

Взимайте по 1 супена лъжица от сиропа на празен стомах, сутрин. Пийте много течности през целия ден.

Как работи този сироп?

Лимонът повишава нивото на киселинността на урината и принуждава камъните в бъбреците да започнат да се „топят“. Докато пащърнакът е чудесен естествен диуретик, който насърчава уринирането. Зехтинът действа като лубрикант, а медът и кленовият сироп осигуряват естествени антибиотични ползи. Този сироп е  ефективен и при лечение на други заболявания, като например инфекции и бактерии.

Други лекове, които също разтварят камъни в бъбреците

Смесете 50 грама лимонов сок с 50 грама зехтин и пийте. След това се пият 50 грама вода.  Половин час след това изстискайте половин лимон в 350 грама вода, сложете една супена лъжица ябълков оцет и пийте. Това трябва да се повтаря на всеки час, за да се подобрят симптомите.

Още лекове при камъни в бъбреците може да намерите тук.

 

Автор: Prof. Hesin

Източник: http://blogs.naturalnews.com/lemon-parsley-medicinal-pair-dissolves-kidney-stone-naturally/

Напиши коментар

Добави обява

×
×