(NaturalNews)

След прекомерната консумация през ваканционния сезон, скромният лимон може да предложи силно необходимото облекчение за претовареното тяло. Пълен с хранителни вещества, този плод е евтин и ефективен начин за отслабване, детоксикация и стимулиране на жизнеността. Лимоните също прикриват малко известна тайна за здравето – наслаждавайки се на целия плод (сок, кора, сърцевина и семена), можем силно да обезкуражим рак, загуба на костна маса, хипертония и др.

Евтина врата към здравето

Мнозина са запознати с известната диета за детоксикация с лимон и извличане ползите от това, като нежна кожа, по-добро храносмилане и по-стройно тяло. Въпреки това, малцина са наясно, че лимоните също са изключително мощно лечение за кандидоза, паразити и калциеви камъни в пикочния тракт.

Проучване в Международнен вестник по фитотерапия и фитофармакология открило, че сокът от лимон е по-ефективен за лечение на кандидоза в устата при пациенти с HIV, отколкото стандартното лекарство генциан виолет. Изследователи в Изследвания Бакъркьой и Болница за обучение в Истанбул, Турция откриват, че лимоните са приложима алтернатива на калиев цитрат при лечението на калциеви камъни в урината. Традиционно, масло от лимонова кора е било използвано за изчистване от чревни паразити, докато богатият на витамин C сок и кората  помагат за увеличаване на костната минерална плътност.

Нещо повече, д-р Чакраварти, главен научен офицер и член на изпълнителния екип Hope4Cancer (Надежда за Рак), отбелязва, че лимоните:

  • Регулират кръвното налягане
  • Лекуват акне
  • Облекчават депресия, стрес и тревожност
  • Притежават антибактериални и антивирусни свойства

Не изхвърляйте корите

Преди да изхвърлите лимоновата кора, след като е бил изтискан сока, помислете за това: кората съдържа до 10 пъти повече витамини и биологично активни съединения от самия сок. Според проучване, публикувано в Списание по селскостопанска и хранителна химия, кората също затруднява пролиферацията на туморите. По същия начин, изследване в списанието  Хранене и Рак открива поразително намаляване на плоскоклетъчен карцином при тези, които поглъщат цитрусовите кори, в сравнение с участниците, които консумират само сока. Екипът смята, че тези констатации се дължат на концентрацията на D-лимонено масло в корите на цитрусовите плодове – известен инхибитор на рак на гърдата, белия дроб и на дебелото черво.

Learn more: http://www.naturalnews.com/043671_lemon_rind_cancer_cures.html#ixzz2rkFBsrqr

Автор: Carolanne Wright

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Лимон: Типичен разрушител на рак и всеобхватен тоник за здравето”

Напиши коментар

Добави обява

×
×