(NaturalNews)

Лошата кожа е нещо, с което милиони хора по света се опитват да се справят всеки ден, и в голямата си част, това е много предотвратимо състояние. От юношески пъпки до акне при възрастни, има различни степени на „лоша кожа“, и голяма част от случаите са свързани с лоши решения. Съвсем наскоро науката успя да хвърли светлина върху възможните катализатори за тези условия и разкритите данни отвориха очите на мнозина. Списъкът е доста обширен, от избор на храни и цялостната чревна функция до избор на продукти за тялото.

Диетата и връзката с кожата

Засега, това е един от най-значимите фактори, свързани с проблеми с кожата. Зърна, захар и преработени храни са многократно свързвани с акне и други кожни заболявания като екзема.

До сега няма съмнение, че диетата има пряка връзка с качеството на кожата. С премахването на захарите, рафинирани зърна (глутен) и преработени, консервирани храни от диетата, човек може да има много успехи в борбата с лоша кожа – това е научно доказано.

И все пак, от многото храни, които могат да допринесат за този проблем, захарта може би е най-лошата.

За тези, които все още не знаят, захарта води до повишени нива на инсулин, което от своя страна може да доведе до производството на бактерии, причиняващи акне. Това е пренебрегвана област на дерматологията в съвременната медицинска система.

Токсична козметика

В света на така наречените „козметични продукти“, хората са станали доста наивни и се хващат на много измами – това не е изненада.

Това, което е важно да се разбере е, че пълните с химикали козметични продукти не насърчават красота или здрава кожа – само изглежда, че го правят. От лосиони до различни видове грим, повечето от тези продукти са токсични и могат да причинят сериозни проблеми за кожата (и здравето) на потребителите.

Ключът е да се уверите, че всички продукти за кожата и тялото са от високо качество с естествени съставки. Кокосовото масло като ежедневен лосион е идеален пример за нещо, което е страхотно да се използва вместо продукт, който е пълен с химикали. Изберете чисти и по-естествени продукти за кожата, за да получите здрава кожа.

Детоксикация

Западният начин на живот е силно токсичен и състояния като акне са предимно нарушения, които измъчват хората в модернизирания свят. С приемането на по-естествен и органичен път в живота (храни и продукти за тяло), тези видове условия могат да бъдат решени по-ефективно.

Логично е тялото да показва признаци на заболяване, когато се пълни постоянно с боклуци. Акнето е един от многото признаци, че тялото не е в добро състояние.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Joey Cardillo

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×