(NaturalNews)

Важно откритие, доклад за хранителността на генетично модифицирани (ГМ) царевични култури, разбива всички съществуващи твърдения, че ГМО са „по същество еквивалентни“ на не-ГМО. Заглавие във вестник „Хранителен Анализ 2012″: „Сравнение на ГМО царевица срещу Не-ГМО царевица“ разкрива не само, че ГМО царевицата има значителна липса на витамини и минерали в сравнение с не-ГМО царевица, но също така, че е силно токсична и изпълнена със смъртоносни химикали като глифозат (Раундъп).

Собствениците на блога MomsAcrossAmerica.com казват, че докладът е бил споделен с тях от De Dell Seed Company, единственият доставчик на царевично семе за посев без ГМО в Канада, който са получили от базираната в Минесота земеделска компания, наречена ProfitPro. Като цяло, документът констатира, че Не-ГМО царевицата е 20 пъти по-богата по отношение на хранителни вещества, енергия и протеини в сравнение с ГМО царевицата.

Що се отнася до енергийното съдържание, измерено по отношение на ЕРГ, тестовете разкриват, че Не-ГМО царевицата отделя 3,400 пъти повече енергия на грам за секунда, в сравнение с ГМО царевицата – поразителна разлика. И по отношение на общия процент на органична материя, Не-ГМО царевицата съдържа почти два пъти повече от този жизненоважен компонент в сравнение с ГМО царевицата..

Не-ГМО царевицата съдържа значително повече калий, магнезий, калций, сяра и манган

Полето за сравнение също оценява отделните хранителни отклонения, които разкриват някои шокиращи факти. Калий, който е необходим за производството на енергия и правилната клетъчна функция, почти не присъства в ГМО царевицата, с честота 0,7 части на милион (PPM). В Не-ГМО царевицата, обаче, калиевите нива са повече от 13 пъти по-високи, 9,2 части на милион (PPM).

Несъответствието е още по-лошо за магнезий, който е едва 0,2 милионни части в ГМО царевица. В Не-ГМО царевицата, обаче, са открити 46 пъти по-високи нива на магнезий. Подобни разлики са наблюдавани за калций, сяра и манган, като съдържанието на всеки от тях е съответно 12.4, 14, и седем пъти по-високо.

От друга страна е установено, че Не-ГМО царевицата не съдържа хлориди, формалдехид, глифозат и други вредни химикали, а в ГМО царевицата те са били идентифицирани в опасно високи нива. Според анализ на доклада на MomsAcrossAmerica.com, ГМО царевицата съдържа около 19 пъти повече глифозат, отколкото е позволеният максимум в питейната вода от Американската Агенция за Опазване на Околната Среда (EPA) и 130 пъти повече глифозат, отколкото е било установено при тестове, че причинява увреждания на органи при животни.

По същия начин, според доклада ГМО царевицата съдържа опасно високи нива на формалдехид. В предишно проучване, проведено от д-р Дон Хубер за ГМО се открива, че 0,97 милионни части на формалдехид е токсичен, ако бъде погълнат от животни. Изглежда, че ГМО царевицата съдържа 200 пъти повече формалдехид, отколкото максималния праг за безопасност.

„Монсанто“ участва в масови измами с претенции, че ГМО са съществено еквивалентни на не-ГМО

Тези шокиращи констатации са в голямо несъответствие с непрекъснато правените твърдения на агро-геноцид гиганта „Монсанто“. На тяхния уебсайт Монсанто твърдят, че одобрените генетично модифицирани (ГМ) култури са „по същество еквивалентни“ на не-ГМО, което означава, че те не са хранително различни от ГМО културите. Но както се вижда в това проучване, тези твърдения са очевидно неверни и показват, че „Монсанто“ е свързан в глобалната селскостопанска измама, въз основа на пълни лъжи.

„Глифозатът е силно органичен фосфатeн хелатор, който изтегля положително заредените минерали като манган, кобалт, желязо, цинк, мед и т.н., които са от съществено значение за нормалните физиологични функции в почви, растения и животни“, обяснява д-р Хубер за това как ГМО химикалите буквално унищожават хранителното съдържание на ГМО културите.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

5 thoughts on “Лъжите на биотехнологията наяве: Генно модифицираната царевица на практика не съдържа хранителни вещества, но е пълна с химически отрови”
  1. Вярвам и съм сигурна,че казаното в статията е истина. Имам само една забележка – мисля, че е по-точно да се казва „истинска“ или „природна“ царевица. Не мога да приема израза „не-ГМО“царевица, сякаш ГМО е нормалното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *