През 1987 г. ракът на белия дроб заменя рака на гърдата като водеща причина за смърт от рак при жените. Все повече и повече изследвания продължават да сочат съответствието между диета и рак.

През февруари 2015 г. Американската ракова асоциация препоръча на преживелите рак да следват „благоразумна диета“ и специално препоръчват диета на растителна основа, която е богата на плодове, зеленчуци, нерафинирани зърнени храни и е с ниско съдържание на червено месо, преработени меса, рафинирани зърнени храни и захари.

Американската асоциация за рак препоръчва на преживелите рак да ядат храна на растителна основа

Все повече и повече изследвания са правени, за да се оцени връзката между доставките на храни и лечението на рак. Проучване от 2013 г. установи, че магданозът убитва до 86 на сто от раковите клетки на белия дроб. Магданозът съдържа флавоноид, наричан апигенин. Други растителни източници на този флавоноид включват целина, лук, портокали, чай от лайка, риган, мащерка, кориандър, артишок и червено вино.

Сухият магданоз съдържа 4.5% чист апигенин. Други проучвания са установили,че апигенин може да убие раковите клетки на гърдата, рак на яйчниците, рак на панкреаса, рак на простатата и рак на дебелото черво.

Апигенин, намерен в магданоза, убива 86 процента от рак на белия дроб!

Проучване от 2005 г. установява, че апигенин потиска клетъчната пролиферация на клетките на рак на белия дроб и препоръчва комбинация от апигенин и противотуморни лекарства.

Едно проучване от Университета в Охайо е установило, че апигенин потиска „безсмъртието“ на раковите клетки на гърдата. Изследователите са открили, че това се случва, поради промяна в генното регулиране. Това препрограмира ракови клетки, като ги превръща в нормални смъртни клетки, които умират по естествен път.

Италианско проучване установи, че редовното ядене на магданоз води до намаляване с 68% на риска от рак на белия дроб.

Магданозът е мощен антиоксидант, който се използва като диуретик. Магданозът се използва успешно при лечение на камъни в бъбреците, хронични възпаления, както и проблеми с простатата и матката.

Традиционно магданоз се използва за лечение или разпадането на камъни в бъбреците. В действителност, немска правителствена консултативна комисия е одобрила магданоза за профилактика и лечение на камъни в бъбреците.

Магданозът е богат на витамин К, витамин C, B-комплекс, желязо, магнезий, хлорофил и хистидин. Яденето на диета, богата на магданоз не само може да помогне в борбата с рака, но може да подобри антиоксидантни нива в мозъка и да регулира кръвното налягане.

Ако имате желание да включите повече от тази богата на апигенин храна в диетата си, опитайте да добавите магданоз към салата, супа или основно ястие. Ако имате сокоизстисквачка, следвайте тази проста рецепта по-долу, а ако не разполагате със сокоизстисквачка, просто добавете магданоз към любимото си зелено смути.

Рецепта за сок с магданоз
Съставки:

  • 2 стръка целина;
  • 1 ябълка;
  • едно парче около 2 см пресен джинджифил, обелен;
  • 1/2 средна връзка магданоз със стъблата;
  • 1 1/2 супени лъжици пресен лимонов сок.

Всички съставки се слагат в електрическа сокоизстисквачка.

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/parsley-destroys-86-percent-lung-cancer-cells-effective-killing-breast-ovarian-pancreatic-prostate-colon-cancers/

One thought on “Магданозът унищожава 86 процента от клетките на рак на белия дроб и е ефективен за убиване на ракови клетки на гърдата, яйчниците, панкреаса, простатата и дебелото черво!”
  1. Не на всички съвети са дадени рецепти ?? ( как да се ползват отделните продукти )??.

Напиши коментар

Добави обява

×
×