(NaturalNews)

Медът има способността да намалява риска от инфекции и да подобрява лечението естествено. Въпреки това някои видове мед отиват още по-далеч, като предотвратяват евентуални инфекции. Множество изследвания са доказали и предполагат, че естествените химикали в мед манука съдържат антибактериални и антиоксидантни съставки. Подобно на антибиотичен крем, медът от манука насърчава изцеление и намалява риска от инфекция. Много вещества, които намаляват риска от някои инфекции не могат да блокират по-голям мащаб от инфекции, като Метицилин резистентен Стафилококус ауреус (МРСА).

Медът Манука може да помогне за намаляване на риска от тези инфекции чрез разтваряне на протеините, които позволяват на инфекцията да расте, за да не могат бактериите да се възпроизвеждат. Той е тестван за намаляване на инфекции в над 80 различни видове бактерии и може да се прилага и използва за почистване на рани. Следващия път, когато посягате към антибиотичен крем или други агенти, които твърдят, че намаляват инфекции, помислете за запазване на малко мед манука в аптечката за първа помощ.

Елементите на Мед Манука

Какво дава на меда манука способността да лекува и предотвратява инфекции? Това не е просто един компонент, това е смес от няколко различни компонента.

Глюкоза оксидаза, намираща се в меда манука, е химикал, който позволява образуването на водороден пероксид в природна среда. Водородният прекис съдържа антибактериални агенти, които помагат в борбата с инфекциите и насърчават изцеление. В действителност, всички видове мед съдържат глюкоза оксидаза, обаче в меда манука нивата на това вещество са повишени.

Следващият компонент в меда манука е метилглиоксал, известен също като МГ. Подобно на глюкоза оксидаза, метилглиоксал се съдържа естествено в меда, но е с по-висока концентрация в меда манука. Метилглиоксал има способността да помага за предотвратяване на някои инфекции, включително: Стрептококов фарингит, Ешерихия коли, Метицилин резистентен Стафилококус ауреус и много други потенциално опасни инфекции.

Захарта е друг важен елемент в борбата срещу инфекции, а количеството на захар в меда е изключително високо. При високи нива на захар, бактериите не могат да се възпроизвеждат. Когато захарта и водата се комбинират в меда, това не позволява на бактериите да растат.

Медът манука работи най-добре, когато е комбиниран с антибиотици, като прави антибиотиците по-ефективни.

Заключение

В заключение, всички видове мед съдържат антибактериални компоненти, но тези компоненти са повишени в меда манука. Медът от манука съдържа елемент, отговорен за производството на водороден прекис, който е изцяло естествено вещество – така че няма да се налага да се притеснявате за допълнителните химикали, които са в произвежданите продукти. Този мед има способността да намалява риска от някои животозастрашаващи инфекции. Фактът, че това вещество може да лекува мащабни инфекции, прави меда от манука единствен по рода си.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×