Тамянът е бил използван в продължение на векове. Маслото от тамян също е  полезно при лечение на ревматоиден артрит, болест на Крон и различни видове рак.

Тамян за рак

Той помага да убие раковите клетки, свързани с рак на яйчниците, както и рак на мозъка, гърдата, панкреаса и простатата. Тамянът регулира клетъчния механизъм, който насърчава заздравяването на клетките и се бори срещу последиците от рак върху иначе здравите клетки.

Едно проучване от Университета в Лестър, Великобритания установи, че AKBA (ацетил-11-кето-бета-бозвелова киселина), химическо съединение в тамяна, всъщност, убива раковите клетки, без да уврежда здравите клетки. AKBA силно потиска рак, включително рак на мозъка, рак на гърдата, белия дроб, дебелото черво, панкреаса, простатата и стомаха. Тамянът е приеман от много хора, без да са известни странични ефекти.

Други ползи за здравето на масло от тамян

Ползите за здравето на маслото от тамян са най-вече резултат от неговото противовъзпалително, стягащо, антисептично, дезинфектантно, храносмилателно, диуретично, отхрачващо действие.

Против безпокойство

Маслото от тамян действа също много успокоително, защото то предизвиква усещане за душевен мир, спокойствие, удовлетвореност и духовност. То ви успокоява естествено и може да намали тревожност, гняв и стрес.

Противовъзпалително

Смолата от дърветата на Boswellia съдържа противовъзпалителни вещества, тя намалява симптомите на болка в ставите или мускулни болки, свързани с условия, като артрит, нарушения в храносмилането и астма. Поради мощните противовъзпалителни свойства, хората приемат масло от тамян за хронични възпалителни заболявания като болест на Крон, улцерозен колит и остеоартрит.

Облекчаване на болка при артрит и оток

Смесва се с носител и се втрива на мястото на болките, вечер преди лягане и през целия ден.

Предотвратяване на безсъние

Сложете масло от тамян в дифузер, преди лягане, за да ви помогне да забавите дишането си и да облекчи нервното напрежение и тревожност. Ще спите като бебе.

Силна имунна система

Антисептичните свойства на тамяна го правят идеален за поддържане на силна имунна система. Масажирайте няколко капки в предната част на стъпалата на краката си, всеки ден. Освен това го поставяйте в инфузер в дома си, особено в спалнята през нощта. Това е особено добро по време на грипния сезон.

 

Автор: kardon

Източник: http://blogs.naturalnews.com/frankincense-oil-found-suppress-cancer/

Напиши коментар

Добави обява

×
×