(NaturalNews)

Ако живеете в САЩ, няма да ви се налага да ходите твърде далеч, за да откриете храсти от жожоба, тъй като те растат в южните райони на страната, в допълнение към други райони на Мексико и Африка. Семената от жожоба са много богати на есенциални мастни киселини и се използват най-добре локално под формата на масло. Маслото е изпълнено с важни хранителни вещества, като витамини В и Е, както и минерали като мед, хром и цинк. Известно е, че върши чудеса за косата и кожата, което обяснява защо все повече и повече салони за красота използват продукти на основата на това чудесно масло.

Възможно е да е най-добрият овлажнител на разположение, тъй като не се изпарява в същия размер или при същата скорост, както правят повечето продукти на водна основа. Продължаващото мнение е, че жожобата може да балансира производството на мазнини на кожата, точно както обикновено прави себума. Важно е също да се отбележи, че маслото от жожоба запазва своите полезни свойства много по-дълго, отколкото повечето други масла, които често гранясват с течение на времето. В идеалния случай, трябва да се съсредоточите върху получаване на биологични продукти, за да се увеличат максимално положителните ефекти.

Малко пилотно проучване показало, че комбинация от хидролизирана жожоба с глицерол помага да се съхрани хидратиращия ефект до 24 часа, веднага след прилагане върху кожата. Резултатите потвърждават, че глицерол и хидролизирана жожоба работят в тандем, за да се удължи овлажняващия резултат. Това проучване със сигурност насърчава по-нататъшното проучване на използването на такива билки в козметичните продукти.

Може ли маслото от жожоба да помогне да се отървем от акне?

Проучване от 2012 година, публикувано в Швейцарски вестник Изследвания по Допълваща Медицина, обяснява как резултатите заключават, че жожоба може да допринесе за подобряване на кожа, склонна към акне. По време на това проучване 194 лица са били помолени да прилагат маска за лице, съдържаща глина и жожоба от два до три пъти седмично за период от около шест седмици. По-голямата част от участниците потвърдили значително намаляване на броя на лезии и акне пустули. Единственият въпрос, който остава е точната роля на глината в тези фантастични резултати.

Вестникът по Етнофармакология съобщава в своето издание от 2011 г., че течен восък от жожоба може да помогне за ускоряване на заздравяването на кожни рани. Още веднъж по отношение на течния восък, изследване от 2005 г., публикувано в списание Фармакологични Изследвания показало, че жожобата има способността да намалява възпалението при плъхове.

Всички знаем, че сух скалп е склонен към лющене, сърбеж и раздразнение. Маслото от жожоба определено може да помогне да се овлажни кожата на главата и подпомага премахването на пърхота, като запазва космените фоликули здрави и много по-силни. Със сигурност няма да е изненадващо да срещнете на днешния пазар няколко балсами за коса на базата на жожоба.

В различна степен на ефективност, някои от нейните други полезни ефекти включват намаляване на бръчките и подобряване на кожни заболявания като екзема.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: P. Simard

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×