(NaturalNews)

Маслото от чаено дърво или Melaleuca действа като мощен антибактериален и антивирусен агент, който първоначално е открит и използван от аборигените. Билката е била възхвалявана  стотици години, заради нейната ефективност срещу широк спектър от нападателни организми като гъбички, бактерии и вируси. Маслото определено ще засили имунната ви система и ще помогне да се предпазите от инфекциозни заболявания като варицела, херпес зостер, морбили, грип и настинки.

Неговите невероятни ползи за здравето, със сигурност, не са останали добре пазена тайна, благодарение на многото изследвания, проведени през последните няколко години от научната общност. Маслото от чаено дърво, което има подобен аромат на индийско орехче, се получава чрез обработка с пара на листата на чаеното дърво, докато може да се изтиска маслото директно от тях.

Маслото от чаено дърво ще направи чудеса практически с всички бактериални и гъбични инфекции, но най-вече със здравните състояния, влияещи на кожата. В голяма степен ще помогне на всеки, който търси лечение за кожни проблеми, като например мазна кожа, мехури, акне, абсцеси, слънчеви изгаряния, трихофития, ухапвания от насекоми, обриви, брадавици, херпес, пърхот или други малки рани и раздразнения.

Може ли маслото от чаено дърво да замени лекарствата за ефективно лечение на акне?

Отговорът на този въпрос очевидно е да. Проучванията показват, че въпреки, че първоначално може да отнеме малко повече време, за да видите положителните ефекти, веднъж започнали, не само, че са наравно с бензоил пероксид, но най-важното е, че ще ограничат страничните ефекти като раздразнения, обриви, усещане за парене или сухота. Ако сте имали акне преди, определено сте наясно колко досадни могат да бъдат страничните ефекти на лекарствата. Преди прилагането на няколко разредени капки от чаено масло върху лицето, се препоръчва да се тества на малко по-чувствителна част от тялото, за да се уверите, че няма да се получат нежелателни реакции.

През 2010 г. Шведската Университетска Болница Сконе прави научни изследвания, за да се оцени способността на различни терапевтични средства за борбата с контактен дерматит. Оказва се, че маслото от чаено дърво успява да намали алергичен контактен дерматит с 40.5%, което е достатъчно добро за второ място от 6-те изпитани средства. Досега резултатите водят до факта, че непременно трябва да се разглежда като ефективно антиекзематично средство, най-малко по-добро от цинков оксид или клобетазон бутират.

През 2008 г. проучване, фокусирано върху ин витро токсичност, стигна до заключението, че маслото от чаено дърво е по-надеждно лечение срещу въшки от популярното фармацевтично лекарство на име перметрин.

Страдате ли от редовен или случаен пърхот? Ако е така, показано е, че шампоан, само с 5% концентрация на масло от чаено дърво,  има възможност  ефективно да излекува malassezia furfur, гъбичка, която е най-честият фактор, причиняващ пърхот.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: P. Simard

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Маслото от чаено дърво може да направи чудеса за вашата кожа”
  1. Аз съм пробвала да слагам капки от чаено дърво в шампоана, но не ми подейства на пърхота.

Напиши коментар

Добави обява

×
×