Пресметнато е, че нови 231,840 случаи на инвазивен рак на гърдата ще се диагностицират в Съединените щати. В много семейства има поне един човек, който се е преборил с рака на гърдата.

Има много храни и съединения, които са изследвани за тяхната способност да предотвратяват или лекуват заболявания. Фармацевтичната индустрия продължава да разпространява патентовани лекарства, които имат множество странични ефекти, но са сигурни, че ще реализират печалба. Междувременно продължава да расте броят на изследвания, че растения и храни в природата са ефективни при предотвратяване и лечение на диабет, артрит и дори рак.

Китайски учени наскоро разкриха въздействието на лайка и масло от мащерка върху клетки на рак на гърдата. Изследователският екип изучава използването на етерични масла от мента, джинджифил, лимон, грейпфрут, жасмин, лавандула, лайка, мащерка, роза и канела върху раковите клетки. Екипът използва концентрация от 0,2 на сто етерични масла и наблюдават как те засягат клетки на рак на гърдата, рак на белия дроб и рак на простатата. 

Концентрацията на 0.2% е ефективна за инхибиране както на клетки на рак на простатата, така и на клетки на рак на белия дроб. Проучването установява, че канела, мащерка, лайка и жасмин (с изключение на ментата)  имат по-мощен ефект срещу клетки на рак на гърдата.

Най-ефективни са маслата от лайка и мащерка. Лайката убива 93% от клетките на рак на гърдата, а маслото от мащерка 97% на MCF-7 клетки от рак на гърдата.

Етерично масло от мащерка убива 97 процента от ракови клетки на гърдата.

Маслото от мащерка съдържа 20-54 процента тимол, който е известен като биоцид. Биоцидите са вещества, които могат да унищожат вредните организми. Тимол разполага с едно от най-силните антимикробни качества в сравнение с други биоциди. Масло от мащерка не е просто един боец с рак, то има и много други мощни приложения.

Масло от мащерка също е ефективно лечение на акне, понижава кръвното налягане, бори рак на дебелото черво, гъбични инфекции и убива бактериите.

  • Акне: Едно проучване от Leeds Metropolitan University в Англия открива, че масло от мащерка е по-ефективно от кремовете за акне. Изследователите установили, че мащерката има значително по-голям антибактериален ефект от бензоил пероксид.
  • Хипертония: Едно проучване от Университета в Белград установило, че дива мащерка понижава кръвно налягане
  • Хранително отравяне: Масло от мащерка действа като естествен консервант за храни и предпазва от пренасяни с храната бактерии. Полско проучване установява, че масло от мащерка е ефективно при борбата с Staphylococcus, Enterococcus, Escherichia и Pseudomonas бактериални щамове.
  • Рак на дебелото черво: Друго проучване потвърди, че масло от мащерка може да предпази от рак на дебелото черво.
  • Гнойна инфекция: Кандида албиканс е честата причина за устни и вагинални гъбични инфекции. Едно проучване от Италия установи, че масло от мащерка значително повишава вътреклетъчно убиване на кандида.

Ако не сте запознати с етеричните масла, помислете как да го направите или говорете с квалифициран хомеопатичен лекар.

 

Автор: Lynn Griffith

Източник: http://blogs.naturalnews.com/thyme-oil-proven-kill-97-percent-breast-cancer-cells/

Напиши коментар

Добави обява

×
×