Тъй като времето  застудява и празниците  приближават, много хора започват да мислят за коледни подаръци и тържества, а също и за това как да се предпазят от настинки и грип, така че те да могат да се наслаждават на зимните празници. Ако сте един от онези хора, които се притесняват от вирусни инфекции през това време на годината, прочетете, за да научите повече за това какво може да направи маслото от риган, за да ви държи в безопасност тази година.

Свойства на маслото от риган

Маслото от риган е концентрирано етерично масло от растението риган и ако го използвате редовно ще бъдете изумени как няма да имате настинка или грип вече! Той помага и за различни други инфекции. Това е така, защото това мощно масло е естествено антивирусно средство, но и убива бактерии, гъбички и паразити, докато неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства помагат за намаляване на хронично възпаление в организма, което може да доведе до сериозни заболявания и също така намалява оксидативния стрес върху всички телесни тъкани и ефективно забавя процеса на стареене.

Нещо повече,  маслото от риган не само предпазва от грип или настинка. Ако чувствате, че се появяват първите симптоми, добавете няколко капки в изпарител и ги вдишвайте или пък ги изпийте в чаша сок или вода. Това е бързо и ефективно лечение. Неговите мощни свойства се дължат на две основни съставки: карвакрол, силно антимикробно съединение и тимол, което е естествен антисептик и фунгицид.

Масло от риган: Указания за ползване

Силно препоръчително е това масло да се приема под формата на мек гел за лечение на инфекции. Добре е да се взима смесено с вода, сок или чай.    Имайте предвид, че придава много силен вкус. Не трябва да се използва локално, ако не е разредено в носител, като масло от сладък бадем, тъй като може да предизвика дразнене на кожата, дължащо се на неговата сила. Ако не можете да понасяте вкуса, лекият гел е отличен начин да се възползвате от предимствата на мощните му свойства. Препоръчва се само за краткосрочна употреба за лечение в началото на грип или настинка и не се препоръчва за бременни или кърмещи жени, деца, хора, които имат високо кръвно налягане или анамнеза за сърдечни проблеми.

Така че, ако ви се иска да сте здрави тази зима, опитайте масло от риган при първите признаци на проблеми. Ще бъдете изумени колко ефективно и бързо действа и колко бързо може да спре вируси или други патогени, като ви остави здрави и щастливи през зимните месеци.

 

Автор Christine . S

Източник: http://blogs.naturalnews.com/oregano-oil-secret-beat-winter-woes/

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *