За повечето хора на Запад маслото от тамян е неизбежно свързано с Коледа. Това е така, заради историята за трима мъдри мъже, които са посетили бебето Иисус и са му занесли дарове от злато, тамян и смирна. Тамянът, наистина, е ценен от древни времена не само за аромата си, но и за неговите лечебни свойства – свойства, които съвременната медицина е едва в началото да открива. Прочетете, за да разберете повече за маслото от тамян и използването му за природно лечение на рак.

Ползи за здравето от масло от тамян

Използването на маслото, заради лечебните му свойства е дълга традиция, простираща се  най-малко 5000 години назад. То отдавна е ценено за своята гама от лечебни свойства, включително способността му да се бори с рак, намаляване на възпалението в тялото, поддържане на имунната система и борба с инфекциите. Съвременната наука едва сега започва да се възползва от традиционни употреби.

Масло от тамян и рак

Изследване на университета в Лестър, Великобритания, разкрива факта, че използването на масло от тамян е много ефективно лечение за рак на яйчниците. Учените, участващи в това проучване, са направили изследвания за конкретно съединение в масло, известно като AKBA. Това проучване е финансирано, с цел да се тества ефективността при лечение на късния стадий на рак на яйчниците. Това, което открили година след началото на проучването, е, че това съединение е наистина ефективно при премахване на раковите клетки на яйчниците.

Защо работи?

Много изследователи вярват, че силата за борба с рака на маслото от тамян може да произтича от факта, че той е мощен противовъзпалителен агент (хроничното възпаление в организма се смята от мнозина за една от основните причини за рак). Той също така помага за укрепване на имунната система, помага на организма да се пребори естествено с раковите клетки и други болестотворни патогени.

Още по-вълнуващо е, че други изследвания са тествали полезността на AKBA за други форми на рак и имат предварителни доказателства, че той може също да бъде ефективен за лечение на рак на стомаха, мозъка, гърдата, дебелото черво, панкреаса и простатата.
Консултирайте се с вашия натурален лекар, за да разберете дали използването на това масло може да ви помогне, особено ако имате анамнеза за рак.

Противовъзпалителните и имунни стимулиращи свойства на това масло имат силата да помогнат на организма да се излекува дори от сериозни заболявания, като последен стадий рак на яйчниците, и може да бъде от полза за вас или ваши познати.

Източник: http://blogs.naturalnews.com/frankincense-oil-powerful-natural-treatment-cancer/

Автор: Christine . S

By admin

5 thoughts on “Масло от тамян: мощно естествено лечение на рак”
    1. За съжаление виждам късно въпроса ви.:Чисто терапевтичен клас етерично масло от тамян може да си купите от тази страница http://www.mydoterra.com/bio. Успех

    1. моля пишете от къде може до се закупи този тамян внесен от Оман

      1. VIJDAM ,CHE IMA INTERES KUM TOVA MASLO… NO ZASHTO NYAMA OTGOVOR NA VAPROSA „OT KADE I KAK DA SE SNABDIM S NEGO“???? MOLYA, DAITE PO-PULNO OBYASNENIE KADE I KAK DA GO ZAKUPIM.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *