(NaturalNews)

Скорошно проучване показва, че мелатонинът е ефективно лечение за мигрена и главоболие.

Проучването

Участниците в изследването са имали история от 2 до 8 мигрени на месец. Били са разделени в три групи, тези които са взимали 3 мг мелатонин, 25 мг Амитриптилин (лекарство антидепресант, често се използва за предотвратяване на мигрена) и третата група взимаща плацебо. Групата, приемаща мелатонин, има по-добри резултати, отколкото която и да е от другите две групи. Критерии за подобряване включват малко главоболия на месец, интензивността и продължителността на намалена мигрена, както и намалената употреба на болкоуспокояващи.

Мелатонинът не само води до по-малко главоболия, но и по-малко странични ефекти и по-малко сънливост през деня, отколкото антидепресантът. Често срещан страничен ефект на амитриптилин е наддаване на тегло, също така мелатонинът е свързан със загуба на тегло в това проучване.

Дозиране

Правилното дозиране на мелатонин е 3 мг през нощта, между 10:00-23:00 часа, имитирайки естествения ритъм на организма за производството на мелатонин. Използвайте бързо действащ вместо бавно-разтварящата се форма на мелатонин.

Холистично лечение

Мелатонинът е безопасен компонент за холистично лечение на мигрени. Друга добавка, Чобанка, също демонстрира ефективността в клинични проучвания за мигрена. Вземат се 50 – 100 мг чобанка два пъти на ден.

Освен мелатонин, други компоненти за цялостен план на лечение включват акупунктура, китайски билкови лекарства, както и корекция на други невротрансмитерни дисбаланси.

Също така е полезно да се идентифицират неща, които могат да предизвикат мигрена. Те могат да включват стрес, определени храни и хранителни добавки. Алкохол, шоколад и нитрати в преработените меса са честите причинители, които много хора забелязват. Други причинители могат да включват аспартам, соеви продукти, зрели сирена и червено вино. Поддържането на здравословно тренировъчна програма и контролиране на теглото също е доказано, че намалява нивото на болката и честотата на мигрената.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Randall Neustaedter

By admin

One thought on “Мелатонинът лекува мигрена и главоболие”
  1. Благодаря за чудесната статия! Аз лично приемам мелатонин под формата на капсули и ми действа много добре. Ползвям марката Булгарикус и съм много доволна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *