целулит-отслабване

Много хора знаят, че токсините са в основата на много заболявания. Но токсините също оказват влияние в управление на теглото. Превишените токсини, се съхраняват в мастната тъкан и се натрупват в мастните клетки и към телесната маса. Здравословният начин на живот помага за предотвратяване на токсично претоварване. Избягването и премахването на токсините не е сложно. Има много природни, свободни и евтини начини за детоксикация и загуба на тегло.

Влияние на токсините

Излишните токсини се съхраняват в мастните клетки. Колкото повече мастни клетки са на разположение, толкова е по-голяма възможността да се натрупват токсини. Водоразтворимите токсини изискват вода и тяхното присъствие задейства мозъка да задържа вода. Наличието на мастноразтворими токсини подсказва на мозъка да изпраща сигнали да се задържат мазнини. Когато има повече токсини в организма, отколкото той може да обработи, следва задържане на вода и мазнини.

Как да се избягват токсините

Избягвайте небиологична и ГМО храна. По принцип небиологичните продукти и меса са отглеждани с пестициди и антибиотици. Използвайте препарат за измиване на небиологични продукти за отстраняване на токсичните вещества.

Необходимо е цялостно премахване на транс-мазнини, известни също като хидрогенирани масла, от диетата. Това включва храни, направени с тях.

Козметичните и домакински продукти съдържат изобилие от токсични съставки. Заинтересовайте се за общите, токсични съставки, използвани рутинно в тези продукти. Станете запален читател на етикетите и не купувайте продукти, съдържащи токсични съставки.

Начини за премахване на токсините

Яжте храни, богати на биофлавоноиди – те разширяват лимфната система и дават възможност за пренасяне на токсичните отпадъци до черния дроб по-лесно. Цитруси, брюкселско зеле, броколи, спанак са богати на биофлавоноиди.

Консумирайте сурови, непастьоризирани и ферментирали храни. В пастьоризираните храни липсват полезните ензими. Суровите храни са заредени с ензими, които помагат на храносмилането. Ферментирали храни, като кисело зеле, възстановяват флората в червата.

Тъй като тялото не може да произвежда минерали, те трябва да идват от други източници. Стандартната диета е много бедна на минерали, главно като резултат от комерсиално отглеждата храна. Големите промишлени селскостопански практики нарушават съдържанието на хранителни вещества в почвата. Минералите помагат за детоксикация и за предотвратяване на натрупване на токсични тежки метали. Храни, богати на минерали и витамини, включват цветни плодове и зеленчуци и тъмнолистни зеленчуци.

Един лесен навик е да се пие лимонов сок във вода веднага след събуждане. Пийте цитрусова вода през целия ден. Ако плодовете на са органични, не забравяйте да ги измиете преди да ги добавите към водата заедно с кората. Проучванията показват, че много такива плодове са заразени с бактерии по време на процеса на събиране на реколтата.

Бентонитната глина е безопасен и ефективен детоксикатор. Смесена с вода и изпита, отрицателен йонен заряд на глината привлича положително заредени йони. Бактерии, свободни радикали, паразити и други токсини се абсорбират от глината. Накрая заедно глината и токсините се елиминират от тялото. Тъй като кожата е най-големият орган на тялото, къпане в бентонитна глина също може да помогне с детоксикацията.

Увеличаване на фибрите в процеса на детоксикация. Фибрите са т. нар. „четки“ на дебелото черво и поглъщат жлъчка. При липса на фибри, жлъчката не се абсорбира и токсините се реабсорбират от тъканите.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор:  Janet Lancaster

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×