Зеолит-прах-лаборатория

(NaturalNews) Голяма част от това, което ни е било казвано за зеолитите през годините е мит. За съжаление, дори и статии, публикувани в Natural News, неволно повтаряха този мит, въпреки че сега насочвам персонала да актуализира всички статии за зеолит в Natural News, да отразяват последните научни открития, които пускам на обществен запис.

Миналата седмица пуснах данни от ICP-MS лабораторен анализ, които показват  елементарния състав на зеолитите. Тези данни показват нещо удивително: зеолитите, които се консумират като ежедневна хранителна добавка от здраво мислещи хора могат да съдържат навсякъде от 10 ppm до 60 ppm олово, плюс още 24 000 – 30,000 ppm алуминий.

Като се има предвид, че много хора консумират 15 грама от този зеолитен прах дневно, те ефективно поглъщат 750 микрограма олово всеки ден, заедно с най-малко 450 мг алуминий дневно.

Лабораторни изследвания показват, че твърденията за металите са лъжливи

Твърдението на производители и търговци на зеолит от дълго време е, че зеолитите поглъщат тези метали и ги отстраняват от тялото. Следователно, на всички ни бе казано, че дори ако зеолитите съдържат малко олово, това не би трябвало да е проблем, тъй като зеолитите премахват олово.

След месеци на тестване на зеолити в лабораторията, използвайки най-висок клас Agilent 7700x ICP-MS инструмент, сега мога да заявя публично, че зеолитите НЕ са ефективни за улавяне или премахване на повечето тежки метали, включително олово, уран, живак и кадмий. Зеолитите също НЕ са ефективни при свързване с алуминий.

Вижте ICP-MS лабораторните данни по-долу, за повече подробности. (И кликнете тук за една обиколка на уебсайта на нашата лаборатория.)

Всички ние сме били измамени от зеолитната индустрия

Когато става дума за зеолити, вярвам, че всички ние сме били измамени от зеолитната индустрия и нейните търговци – хората, които са склонни да повтарят същите митове, които са чули от всеки друг, обикновено, без да извършват самостоятелни оригинални изследвания. Дори още по-тревожно, ако не бях построил лабораторията Natural News Forensic Food Lab и провел това оригинално изслеване самостоятелно, нищо от това, което ще ви кажа, щеше да бъде направено публично достояние от производителите на зеолит и самите търговци.

Оказва се, че дори и потребителите на зеолит, не са имали представа, че зеолитите съдържат високи нива на олово и алуминий. Повечето потребители просто са повярвали, че търговците на зеолит казват истината. Идеята, че „зеолитите детоксикират тялото ви от тежки метали“, е една банална мантра в индустрията за естествени продукти. Но се оказва, че това толкова вярно, колкото теориите за Плоска Земя, циркулиращи в интернет.

Оказва се, че зеолитите се справят много, много зле при извършване на самото нещо, за което са насърчавани: за премахване на тежки метали от организма. Единственият известен елемент, който наистина силно улавят и абсорбират зеолитите е ЦЕЗИЙ, елемент с няколко радиоактивни изотопи, които често замърсяват почвите и водите след ядрени бедствия (Фукушима, Чернобил). Изотопите на цезия са 137 и 134, въпреки че 137 е най-притеснителен и упорит в околната среда (с полуживот от около 29 години, ако не ме лъже паметта).

Изглежда, че може би аз съм единственият човек в света, който стриктно тества, в лаборатория, способността на зеолитите за свързване с различни токсични елементи и тежки метали. И тук аз ще споделя резултатите с вас, които показват, че зеолитите са безполезни с повечето елементи.

Капацитет за улавяне на метали

Както вероятно си спомняте, аз съм пионер в създаването на методология за симулация на храносмилане, която ми позволява да тествам способността на всяко вещество за свързване с токсични елементи и тежки метали. Кликнете тук за да гледате видеото ми за Капацитет на прихващане на метали, или натиснете тук, за да видите всички мои лабораторни видеоклипове.

Този процес започва с поставяне на изпитваното вещество в стомашна киселина, която е почти идентична с човешката стомашна киселина, открита в стомаха. Разтворът на стомашна киселина, след това се смесва с известно количество и концентрация на избрани тежки метали във водна форма.

От там нататък, субстанцията се заклаща леко в продължение на няколко часа, за да се симулира разбиването в стомаха. По време на този процес, някои тествани вещества ще АБСОРБИРАТ токсични елементи (или адсорбират, в случая на зеолитите), докато други ще ОТДЕЛЯТ токсични елементи.

Например, аз отдавна установих, че хлорела, фъстъчено масло и ягоди са много ефективни при улавяне на живак. Също така открих, че някои източници на калций на растителна основа са изключително добри в улавянето на олово и кадмий. В действителност, това е начинът, по който измислих моята формула в процес на патентоване Heavy Metals Defense, показана на този сайт. Както можете да видите от лабораторните резултати, публикувани там, тази формула води до 99.9% намаление на концентрацията на олово в симулатора на  храносмилателна стомашна киселина.

Следователно, може би се чудите, какъв процент намаление на олово постигат зеолитите в лабораторни изпитания?

НУЛА.

В действителност, малко по-лошо от нула. Зеолитите всъщност повишиха концентрацията на олово в стомашната киселина:

Началната концентрация на олово, анализирани чрез ICP-MS: 10,871ppb

Получената концентрация олово след обработване със зеолити: 11,011 – 11,600ppb в зависимост от марката зеолит.

С други думи, зеолитите УВЕЛИЧИХА концентрацията на олово, добавяйки към количеството олово в стомашната киселина. (Това е така, защото зеолитите съдържат висока концентрация на олово и в действителност могат да освобождават олово по време на храносмилането.)

Историята е същата и за кадмия

Начална концентрация на кадмий, анализирана чрез ICP-MS: 10,524ppb

Получена концентрация на кадмий, след обработване със зеолити: 10,586 – 11,867ppb

Съдържанието на кадмий се УВЕЛИЧИ!

Ето и резултата за арсен:

Начална концентрация на арсен: 10,836ppb

Получена концентрация на арсен, след обработване със зеолити: 9,028 – 11,198ppb

В този момент, може би си мислите, че нещо не е наред с моята методика. Защо зеолитът не адсорбира нищо и намалява концентрацията на потенциално токсични елементи?

Оказва се, че зеолитите са много, много добри в свързването с ЦЕЗИЙ!

Начална концентрация на цезий: 10,927ppb

Получена концентрация на цезий, след разграждане със зеолитите: 1,461 – 1,930ppb

С други думи, зеолитите адсорбираха почти 87% от цезия. Така че знаем, че процесът на измерване работи. Това е в пълно съответствие с известната научна литература за зеолитите, използвани за подпомагане обеззаразяването на почви около ядрени аварии. Зеолитите „улавят“ цезий-134 и цезий-137, като го блокират да не се поема от корените на растенията и замърсява снабдяването с храни.

Но зеолитите, които тествах, изобщо не намаляват олово, кадмий или арсен. В действителност, те увеличават концентрацията на тези метали.

Моето убеждение е, че търговците на зеолит са започнали с проверим, истински факт, че зеолитите адсорбират цезий, а след това са обобщили да се включат „всички тежки метали.“ Ето как се е родил митът. От там, митът започва да се повтаря отново и отново, докато всички го приемат като всеизвестна истина. Но това не е вярно в лабораторни тестове. Единственият елемент, който улавяха зеолитите по ефективен начин беше цезий. За други елементи, резултатите просто ги нямаше.

Тук е наистина лошата новина: Алуминият излиза извън графиката

Една от многото претенции, направени от маркетинга на зеолит е, че зеолитите също премахват алуминий от тялото. Това е твърдение, което е било повтаряно дори от автори, чиито статии са се появявали в Natural News.

И все пак зеолитите са направени от много високи концентрации алуминий, и когато поставите зеолитите в стомашна киселина (т.е. човешкия стомах), получавате огромно увеличаване на концентрацията на алуминий в стомашната киселина.

В моите тестове, ние започнахме с алуминиева концентрация от 12,248ppb. Ето какво получихме след симулация на храносмилане чрез използване на стомашна киселина:

Зеолит марка #1: 257,773ppb алуминий

Зеолит марка #2: 210,044ppb алуминий

Зеолит марка #3: 184,452ppb алуминий

С други думи, зеолитите УВЕЛИЧАВАТ алуминия с до 2100%.

Това е доста голямо увеличение на алуминий, за хранителна добавка, която твърди, че „детоксикира“ алуминий от тялото.

Между другото, за целта на архив на лабораторните методи, масите зеолит, използвани в тези тестове са:

Зеолит марка #1: 0.9997g
Зеолит марка #2: 1.0489g
Зеолит марка #3: 1.0074g

Всички ние сме били лъгани за зеолитите

Моето заключение от това научно тестване просто не може да бъде преувеличено: Ние сме били ЛЪГАНИ за зеолитите.

Имайте предвид, че казвам това с огромна лична цена и правен риск. Това не само прави Natural News да изглежда зле за публикуване на статии, които преди това са повтаряли мита за зеолита, който сега разбивам, но вече има една зеолитна компания, заплашваща да ме съди, заради тези открития. (Няма съмнение, че скоро ще ме заплашват и други.)

Ангажиментът ми е истината, а не изкуственият протекционизъм на конкретна индустрия или продуктова линия. По същия начин, по който говоря за глифозат, открит в храните, аз също съм отдаден да говоря за тежки метали, намиращи се в хранителни добавки.

В този момент моето мнение е, че освен от твърденията, свързани с цезий, зеолитите се търгуват с неверни твърдения, които предполагат, че веществото детоксикира тялото ви от всички тежки метали.

Mоето мнение e, че маркетолозите на зеолити са увековечили серия от фалшиви митологии, за да печелят от продажбата на продукт, който всъщност увеличава количеството на алуминий и олово, въведени в организма. Фактът, че зеолитите са направени с висока концентрация на алуминий и олово е безспорен.

Също така, вярвам, че всички мислещи за здравето си потребители, трябва незабавно да спрат всякакъв хранителен прием на зеолити точно сега, освен ако не са насочени да консумират зеолитите от квалифициран лекар-натуропат, заради някакво спешно приложение, като случайно поглъщане на цезий-137. Дори и тогава, този лекар трябва да прочете за тези лабораторни резултати, защото те също може да са били неправилно информирани за зеолитите.

Индустрията на добавки се ПРОВАЛЯ

Това, с което наистина си имаме работа тук е много популярна хранителна добавка, която по мое мнение, може значително да увеличава товара на олово и алуминий сред потребителите, които вземат този продукт на дневна база (както е указано на етикетите).

Част от маркетинга, който придружява зеолитите, е толкова необикновено преувеличен и фалшифициран, че наистина се квалифицира като измама.

Разбира се, това не ми беше ясно, докато не построих лабораторно съоръжение за милион долара и го използвах за тестване на състава и функциите на зеолитите. Но сега, след като направих изследването, не мога да отрека валидността на резултатите от научните изследвания, придобити чрез внимателни, педантични методологии за тестване.

Фактът, че съм готов да съобщя публично тези находки, е цялото доказателството, което ви трябва, че съм отдаден на общественото здраве и безопасност на храни, както и лекарства и хранителни добавки. Когато видя проблем, който вярвам, че представлява потенциален риск за потребителите, се подсигурявам, че лабораторните тестове са възпроизводими, след това ги съобщавам публично, за да се повиши осведомеността на потребителите.

За протокола, аз не продавам зеолити като хранителна добавка. Най-близкото до това е Елиминатор на Цезий (Cesium Eliminator) който е комбиниран с Heavy Metals Defense и е позициониран за използване само в крайни ядрени аварии като ядрена война. За мен не съществува финансов мотив, за да атакувам изкуствено индустрията на зеолит. В действителност, най-вероятно ще ми струва десетки хиляди долари, за да се защитя срещу фриволни съдебни дела, които очаквам да бъдат подадени от производители на зеолитни продукти. Това определено е случай, в който „никое добро дело не остава ненаказано.“

Причината да не се страхувам да изявя публично всичко това, обаче, е защото всяка компетентна лаборатория в света може да възпроизведе моите резултати. Каквито и съдебни дела да са извадени срещу мен ,в крайна сметка, ще бъдат изхвърлени, защото не може да се съди някой за докладване на истината, както е проверено от компетентни лаборатории.

Ако сте приемали зеолити, тествайте кръвта си за олово и алуминий

Официално стимулирам потребителите на зеолит да тестват кръвта си за олово и алуминий.

Моля, споделете вашите резултати с мен в Natural News, защото ако се установи, че е широко разпространено, ние може да дадем сигнал за диетичен продукт, който може пряко да влияе на здравето на десетки милиони хора … почти всички от които са били неправилно информирани за състава и функциите на продукта, който приемат.

Производителите зеолит би трябвало доброволно да спрат продажбите

Производителите и търговците на зеолит, след като прочетат това, трябва доброволно да спрат всички продажби на зеолитни продукти. Ако желаят, те могат да наемат други лаборатории ICP-MS, за да възпроизведат моите констатации и по този начин да докажат на себе си, че информацията, която предоставям на обществеността, е точна и искрена.

Ако компания за хранителни добавки действа почтено и безопасно за потребителите си, те веднага ще спрат продажбите на всяка добавка, установена да съдържа такива високи концентрации на олово и алуминий, особено когато този елемент се позиционира като „ежедневна детоксикация“, която обещава да премахва олово и алуминий.

Сега ще сте в състояние да кажете точно кои производители на добавки се интересуват повече от печалба, отколкото от обществена безопасност, като наблюдавате кой продължава да продава зеолит. Това са тези, които открито ще ЛЪЖАТ за състава на своите продукти. В действителност това вече започна. Един читател на Natural News ми изпрати съобщение от зеолитна компания, която твърди, че в техния продукт „няма олово“, защото са сигурни, че той е „100% чист.“

Това, разбира се, е пълна глупост. Всички зеолити съдържат олово и алуминий. Няма такова нещо като зеолит без олово, без алуминий, особено след като зеолитите са направени от алуминий.

Точно както се случи, когато публикувах лабораторни резултати за тежки метали за замърсени оризови протеинови продукти, сега очаквам да станем свидетели на вълна от общи лъжи, клеветнически атаки и измамни искове от зеолитната индустрия.

Сега знаете защо моята лаборатория е на частно място и защо аз и другите лабораторни техници сме въоръжени по всяко време с активни огнестрелни оръжия. Казването на истината е много рисковано тези дни, и това, което съм научил по трудния начин, е, че някои елементи на индустрията на естествени продукти могат да бъдат също толкова мръсни и нечестни, като фармата и индустриите за ваксини.

Независимо от това, науката говори за себе си. Ако ядете зеолити, вероятно трябва да спрете. А, ако продавате зеолити, вероятно ще трябва да се спрете и това.

Ако не спрете, най-вероятно рано или късно ще се окажете в групово дело от всички ваши собствени клиенти … или ще бъдете закрити от FDA или Федералната търговска комисия (FTC).

Не ме винете за това. Всичко, което направих беше да анализирам нещата, които продавахте и публикувах резултатите. Засрамете се, че  продавате олово и алуминий на вашите мислещи за здравето си клиенти и го наричате „ежедневна детоксикация.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Mike Adams, the Health Ranger

By admin

2 thoughts on “Митовете за детокс със зеолит разбити: в лабораторни тестове, зеолитите НЕ се свързват с алуминий, олово, уран, живак или кадмий … само с ЦЕЗИЙ”
  1. Зеолита, който продават има светло зелен цвят. Това не е цвета на зеолита! Той има светло розов цвят.

  2. Драги изследовател, не беше необходимо да правите изследвания ако сте ги правили деиствително. Състава на зеолита е изледван отдавна, т. е. всичко това, което вие сте открили е известно. Всеки един минерал в това число и зеолита съдържа всички тези метали, но те са в такава кристалическа структура, която го прави добър абсорбент.
    Затова зеолита се прилага за пречистване на замъресни води в пречиствателни станции, в басеини и др. Като се приема от хора е възможно да пречиства стомашно чревния тракт, но понеже не преминава в кръвта, не би могъл да детоксикира организма.

Напиши коментар

Добави обява

×
×