(NaturalNews)

Маслото от ший или наричано още масло от карите е една от тези съставки, които пише, че се съдържа в много продукти, включително тези, които твърдят, че са естествени и тези, които не са. Дори ако на етикета пише, че има масло от ший, проверете останалите съставки, както и марката. Маслото от ший е наистина невероятно, стига да става въпрос за истинско и чисто масло.  

Има много региони, където дървото Карите Ший расте в Африка. Маслото от ший всъщност идва от това дърво, което дава плодове и по-точно от ядката на плода. Маслото от ший често се използва за церемонии и е известно със своите големи лечебни сили в африканските общности.

Има голяма разлика между сурово или нерафинирано масло от ший и рафинирано масло.

Суровото и най-малко преработено масло от ший е най-естествено, най-чисто и най-ефективно. Двата най-естествени начина за извличане на нерафинирано масло от ший е на ръка или с кюспе. Това запазва всички витамини, минерали и други природни свойства на маслото от ший непокътнати, което го прави много полезно.

Преработеното масло се обработва с химикали, като по този начин се източват многобройните му лечебни свойства. Хексан е често използван за разтваряне на ядката на шиа.

При химическата обработка маслото преминава през процеси на рафиниране, избелване, обезмирисяване и обезмасляване, които го унищожават. То се лишава от своите витамини, минерали и много други природни лечебни свойства.

Суровото, нерафинирано масло от ший е полезно за суха кожа, кожни обриви, лющене на кожата след слънчево изгаряне, петна, напукани пети и кожа, сърбеж по кожата, измръзване, стрии, белези, напукани устни, екзема, малки рани или ожулвания, овлажнява косата, изгаряния, микоза, ухапвания от насекоми и ужилвания, артрит, мускулна умора, домашни любимци, ожулвания и като естествен лубрикант в механиката.

Ползите от сурово масло от ший са, че то може да се използва като добър овлажнител с естествен витамин А, противовъзпалително, леко слънцезащитно средство (до SPF 6), а също така и намалява бръчките (проучвания показват подобрение на кожата след 4 -6 седмици при ежедневна употреба).

След като веднъж сте пробвали истинско, сурово масло от ший, бързо ще бъдете в състояние да правите разлика между натуралните и химически обработени масла.

Автор:  Carol Kelling

Източник: http://www.naturalnews.com/024157_butter_shea_skin.html#ixzz2XvxgSdIJ

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *