Никой не е имунизиран от страх в живота си. Страхът може да засегне всеки по различен начин, като влияе най-вече на здравето. В този пост можете да научите 12 прости стъпки, за да се излекувате от многото лица на страха.

Когато се страхуваме тялото не е в състояние да се движи напред. Това може да ни остави с лоши способности за вземане на решения. Страхът води до ниски нива на енергия, лоши навици, както и до нарушаване на примитивните умения за справяне с ежедневието.

Какъв е страхът – определете какъв е страхът, от къде идва и кой стои зад него. Първата стъпка тук е честността. Бъдете честни със себе си и не се обвинявайте.

Разпознаване – наистина, полезно е да се признае, ако сте в капан на страха си, бил той физически, емоционален и психически. Когато живееш със страх е трудно да се работи или да се подържа добра семейна връзка. Какви навици имате всеки ден. Тренирате ли? Вашите навици банални ли ви се струват? Бихте ли предпочели да включите нови оптимистични и радостни събития?

Мощност и контрол – кой или какво е това, което има силата да ви контролира? Стремите ли се към контрол във всичко, което правите? Кои са някои от моделите на управление, които са около вас още от детството?

Решения – кой взима решенията в живота ви? Разчитате ли на своя съпруг, лекар или приятел? Може ли да  вземете решение да сте добре?

Отпуснете се – създайте си навик да добавяте красиви думи за здравето в речника си. Отидете на дълга разходка и вижте красотата във всичко, което ви заобикаля.

Време – колко пъти на ден си казваш, че нямаш време за това или онова? Времето не е твой враг, вярванията и убежденията – са. Воденето на дневник е чудесен начин да разберете дали вярванията, които имате, са неверни. Категоризирайте ги. Кои от тях е необходимо да задържите и кои може да ви напуснат?

Вярвания – кой познава ума и тялото ви по-добре от вас? Медитацията е успокояваща практика за ума, която лесно можете да научите и прилагате.

Лоша диета – обикновено лошата диета оставя ума и тялото с токсични странични ефекти. Те играят роля в неконтролируеми емоции, базирани на страх. След месеци или години на неуважение, тялото ви изобилства от алкохол и захарни продукти, което прави почти невъзможно да се чувствате добре. Захарта контролира ума и тялото и води до нарастващи страхове, затлъстяване, депресия и лош имунитет. Тръгнете по пътя на увеличаване на пълнозърнести храни и спиране на преработени храни.

Телевизията всява страх – телевизията може да бъде много манипулативна и да води до „промиване“ на мозъка. През повечето време по телевиията се съобщават само лоши новини. Ден след ден, това може да си проправи път към токсична нервна система, увеличаване на тревожност и страх. Помислете за посещение на книжарница, вместо гледане на телевизия.

Депресия – комуникационната система на тялото се изключва, когато ни липсват добри навици за грижа за самите себе си. Какво може да се направи? Намерете програма, която ви съветва да развивате здравословни навици за ума и тялото, които остават за цял живот.

Подмладяване – попитайте тялото си от какво се нуждае. Запомнете … страхът може да ви спре от извършването именно на промени, с които да овладете страховете си. Какво може да ви помогне? Повече почивка, масаж, акупунктура, един приятел, с когото да можете да си говорите.

Автор: Connie Rogers

Източник: http://blogs.naturalnews.com/many-faces-fear/

Напиши коментар

Добави обява

×
×