Чаши-червено-вино-мерло

(NaturalNews)

Въпреки че много малко бири или вина се правят с помощта на животински съставки, такива съставки често се използват по време на процеса на филтриране, чрез който се отстраняват природните твърди вещества, за да се получи полупрозрачен вид на крайния продукт.

Тези твърди вещества включват съставки, които са част от оригиналната рецепта (като люспите на гроздето), както и вещества, които се образуват по време на ферментацията (като клетки на дрожди).

Основните филтриращи (или „изчистващи“) добавки, включват белтъци на яйца, млечни протеини, морски раковини, желатин (направен от животински кожи) и рибен клей (вещество, подобно на желатин, направено от плавателните мехури на рибите!).

В миналото кравешката кръв е била сравнително обичаен пречистващ агент, но тя вече е забранена в Европейския съюз, поради опасения от болестта луда крава. Все пак, някои вина от други региони все още могат да бъдат пречиствани с кръв.

Алкохолни напитки, носещи „вегански“ етикет са направени без никои от тези съставки, но в повечето случаи използването или неизползването на такива съставки не е обозначено на етикета. Най-добрият начин да се знае със сигурност какви средства са били използвани е да се свържете директно с винарската изба или пивоварната.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *