(NaturalNews)

Доклад, издаден от Сътрудничество по Международно Електромагнитно Поле (International Electromagnetic Field Collaborative), потвърден от 43 учени от 13 страни, доказва връзката между използването на мобилни телефони и мозъчни тумори и опровергава финансираното от мобилната индустрия проучване, че телефоните не са вредни за здравето.

„Страхувам се, че ще видите цунами от мозъчни тумори, макар че засега е твърде рано да се види, тъй като туморите имат 30 години латентност“, каза авторът на изследването Лойд Морган. „Моля се, да греша, но се подгответе.“

Измежду изследванията, цитирани в проучването, е едно скорошно изследване на шведски екип от учени, които откриват 420% по-висок риск от рак на мозъка сред хората, които са започнали да използват клетъчни или безжични телефони като тийнейджъри. За старите аналогови телефони, които почти са извън  пазара, е било открито, че увеличават риска от рак със 700%.

Тъй като децата са особено уязвими на радиация, в доклада се препоръчва, родителите да не позволяват на техните деца под 18-годишна възраст, да използват мобилни телефони, освен в извънредни ситуации, или да спят с клетъчни телефони под възглавницата си. Препоръчва се използването на домашни телефони с кабел, когато е възможно, и използването на клетъчни телефони, най-вече като секретари за гласова поща. Използването на мобилни телефони в сгради или в автомобилите увеличава риска от рак, тъй като телефонът увеличава радиацията, която  излъчва, за да може да функционира. Използване на текстови съобщения и безжични слушалки може да намали риска от рак. В доклада също така се препоръчва да не се носят мобилни телефони близо до тялото, дори в джобовете.

„Някои държави вече забраняват използването на мобилни телефони, поради здравни причини, като Франция, казвайки, че децата в началните училища могат да ги използват само за изпращане на съобщение“, казва Лойд Морган.

Докладът също така определя 11 пропуски в предстоящото проучване Интерфон, изследване на клетъчните телефони и здравето, изготвени от безжичната индустрия в 13 различни страни. Тези пропуски са: изключването на не-клетъчните безжични телефони (които също излъчват радиация), деца и млади хора (най-уязвимите), изключването на някои видове тумори, и изключване на участници, които са починали или са твърде болни, за да отговарят на въпроси.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Мобилните телефони причиняват рак на мозъка, предупреждават учени”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *