(NaturalNews)

Доклад, издаден от Сътрудничество по Международно Електромагнитно Поле (International Electromagnetic Field Collaborative), потвърден от 43 учени от 13 страни, доказва връзката между използването на мобилни телефони и мозъчни тумори и опровергава финансираното от мобилната индустрия проучване, че телефоните не са вредни за здравето.

„Страхувам се, че ще видите цунами от мозъчни тумори, макар че засега е твърде рано да се види, тъй като туморите имат 30 години латентност“, каза авторът на изследването Лойд Морган. „Моля се, да греша, но се подгответе.“

Измежду изследванията, цитирани в проучването, е едно скорошно изследване на шведски екип от учени, които откриват 420% по-висок риск от рак на мозъка сред хората, които са започнали да използват клетъчни или безжични телефони като тийнейджъри. За старите аналогови телефони, които почти са извън  пазара, е било открито, че увеличават риска от рак със 700%.

Тъй като децата са особено уязвими на радиация, в доклада се препоръчва, родителите да не позволяват на техните деца под 18-годишна възраст, да използват мобилни телефони, освен в извънредни ситуации, или да спят с клетъчни телефони под възглавницата си. Препоръчва се използването на домашни телефони с кабел, когато е възможно, и използването на клетъчни телефони, най-вече като секретари за гласова поща. Използването на мобилни телефони в сгради или в автомобилите увеличава риска от рак, тъй като телефонът увеличава радиацията, която  излъчва, за да може да функционира. Използване на текстови съобщения и безжични слушалки може да намали риска от рак. В доклада също така се препоръчва да не се носят мобилни телефони близо до тялото, дори в джобовете.

„Някои държави вече забраняват използването на мобилни телефони, поради здравни причини, като Франция, казвайки, че децата в началните училища могат да ги използват само за изпращане на съобщение“, казва Лойд Морган.

Докладът също така определя 11 пропуски в предстоящото проучване Интерфон, изследване на клетъчните телефони и здравето, изготвени от безжичната индустрия в 13 различни страни. Тези пропуски са: изключването на не-клетъчните безжични телефони (които също излъчват радиация), деца и млади хора (най-уязвимите), изключването на някои видове тумори, и изключване на участници, които са починали или са твърде болни, за да отговарят на въпроси.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

Превод от английски на български

By admin

One thought on “Мобилните телефони причиняват рак на мозъка, предупреждават учени”

Напиши коментар

Добави обява

×
×