(NaturalNews)

След като се бори с усложненията от Лаймска болест в продължение на 20 години, на Дейвид Карон от Трупер, Пенсилвания е била предложена възможността да участва в преходна хранителна програма със сурови храни. След като вече е опитал стандартното медицинско лечение и не е видял никакви трайни подобрения, естествено Дейвид е очаквал с нетърпение да открие какво могат да направят за него суровите храни .

Подобрение на симптомите и загуба на тегло

За негова изненада, естествена, здравословна диета успява там, където традиционните лекарства се провалят: Дейвид загубил 14 кг и много от симптомите му са се подобрили. Преди да започне сурова диета, Дейвид имал чувството, че „едва е имал енергия, за да диша.“ Заради болестта си, той е бил уморен през повечето време.

Какво е Лаймска болест и на какво се дължи?

Лаймска болест се причинява от видове бактерии и може да бъде предадена по хората чрез ухапване от кърлежи. Някои от ранните симптоми на инфекцията включват треска, главоболие и умора. Повечето хора ще развият обрив около зоната на ухапване, но е възможно никога да не се получи обрив и дори да не осъзнаят, че са били ухапани.

Когато не се лекува, Лаймската болест може да доведе до сериозни усложнения, които могат да се задържат в продължение на много години. Въпреки това, дори и с подходящо лечение, някои хора все още ще изпитват усложнения, най-честите от които са фибромиалгия и хронична умора.

Дейвид е изразходвал хиляди долари, преследвайки медицински лечения, за да да му помогнат да си възвърне жизнеността и да се отърве от тези проблеми, но нищо не помагало, докато не се срещнал със суровите храни. След завършване на програмата, Дейвид е бил толкова впечатлен, че решил да остане верен на вегетарианската диета със сурови храни. Той обяснява в интервю: „Когато се храня здравословно и правилно, имам всичката енергия от която се нуждая. Мога да почувствам и тялото ми поздсказва, когато ям погрешно“.

Обикновена, силно хранителна рутина

Най-доброто нещо за рутината на Дейвид е, че тя не е само хранителна, но и много лесна да се следва. Сутрин той обича да приема голям зелен шейк със кейл, ябълки, фурми и банани, които обикновено го поддържат до обяд. Ако все пак огладнее между основните хранения, той хапва ябълка или шепа фурми. За обяд обикновено яде салата, гарнирана с вкусен вегетариански сос. Ако се чувства гладен след обяд, той може да яде супа, ябълка или няколко фурми. За вечеря, той яде спагети от тиквички с домашно приготвен доматен сос.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×